Лопаре: Сјећање на радне акције

У Лопарама су данас свечано отворени четврти сусрети акцијаша и омладине бивше Југославије, под називом “Мајевица зове”. Сусрету су се одазвали некадашњи учесници радних акција из Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније и свих дијелова БиХ.

Република Српска 18.05.2019 | 14:58
Лопаре: Сјећање на радне акције
Сусрети акцијаша у Лопарама, постали су већ традиционална манифестација, којој се из године у годину придружује све више некадашњих омладинаца-акцијаша, који су добровољним радом учествовали и грађењу и обнављању бивше државе.

“Лопаре ће у ова три дана бити центар свијета. Ми смо овдје дошли да оставимо душу и срце, јер имамо сто душа и сто срца”, поручио је Зоран Стевовски из Охрида.

“Већ четврту годину долазимо у Лопаре и на Мајевицу, чак смо се учланили у Удружење мајевичких акцијаша. Иначе нам је у Лопарама супер. Пратимо и преко интернета рад вашег начелника и могу рећи, свака вам част. Радите одлично за људе”, истакао је Александер Цвар, бригадир из Велења.

“Ми смо свјесни да тај систем неће бити обновљен, али ми живимо свој живот на свој начин. Покушавамо да младима пренесемо поруку да човјек мора бити човјек”, каже бригадир из Брезе, Фазил Тица.

Удружења “Мајевички акцијаши”, већ четврту заредом, уз помоћ општинске управе, организују регионално дружење, а ове године у Лопарама се окупило педесетак бивших акцијаша.

“Ми смо волонтерско удружење, које има воље и жеље да нашу љубав пренесемо на наше младе. У нашем удружењу имамо 20 омладинаца и 15 ветерана”, рекла је домаћица сусрета Звездана Дејић.

“Општина подржава ове активности. Лопаре су отворено мјесто, сви су добродошли. Мислим да је волонтерски рад нешто што је данас у друштву скрајнуто, а да се кроз активности ових људи то може поново активирати”, истако је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Сусрети акцијаша у Лопарама укључују и радни дио, током којег ће учесници радити на уређењу школског дворишта.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Са стране

18.05.2019 13:19

Будалама је и море до колена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Са странне

18.05.2019 20:49

Јесте гарант али будалама. Ти друг мој незнас ста си написао а да знас било бих те срам самог себе.

Name

ре

19.05.2019 12:27

Дан акције, одлично. Зашто млади акцијаши не крену у нове акције. Зашто омладинска радна акција лопарске општине не почне са градњом нових фабрика, и ослобађањем постојећих фабрика од приватника окупатора која су приватизацијски отете од радника и предата у руке приватнике.

Name

за ре

19.05.2019 18:27

Ееееејјј друг пионир, полако с те фабрике и с то градјење.

Name

Тања Никцевска

18.05.2019 16:17

Браво свака цаст .поздрав за гостите посебно за домакините.бев на акцијаска средба во Лопаре и мозам да казам дека е прекрасно место и прекрасни домакини.поздрав за сите и ви посакувам усте многх средби и успеси!

ОДГОВОРИТЕ