Lopare: Sjećanje na radne akcije

U Loparama su danas svečano otvoreni četvrti susreti akcijaša i omladine bivše Jugoslavije, pod nazivom “Majevica zove”. Susretu su se odazvali nekadašnji učesnici radnih akcija iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i svih dijelova BiH.

Republika Srpska 18.05.2019 | 14:58
Lopare: Sjećanje na radne akcije
Susreti akcijaša u Loparama, postali su već tradicionalna manifestacija, kojoj se iz godine u godinu pridružuje sve više nekadašnjih omladinaca-akcijaša, koji su dobrovoljnim radom učestvovali i građenju i obnavljanju bivše države.

“Lopare će u ova tri dana biti centar svijeta. Mi smo ovdje došli da ostavimo dušu i srce, jer imamo sto duša i sto srca”, poručio je Zoran Stevovski iz Ohrida.

“Već četvrtu godinu dolazimo u Lopare i na Majevicu, čak smo se učlanili u Udruženje majevičkih akcijaša. Inače nam je u Loparama super. Pratimo i preko interneta rad vašeg načelnika i mogu reći, svaka vam čast. Radite odlično za ljude”, istakao je Aleksander Cvar, brigadir iz Velenja.

“Mi smo svjesni da taj sistem neće biti obnovljen, ali mi živimo svoj život na svoj način. Pokušavamo da mladima prenesemo poruku da čovjek mora biti čovjek”, kaže brigadir iz Breze, Fazil Tica.

Udruženja “Majevički akcijaši”, već četvrtu zaredom, uz pomoć opštinske uprave, organizuju regionalno druženje, a ove godine u Loparama se okupilo pedesetak bivših akcijaša.

“Mi smo volontersko udruženje, koje ima volje i želje da našu ljubav prenesemo na naše mlade. U našem udruženju imamo 20 omladinaca i 15 veterana”, rekla je domaćica susreta Zvezdana Dejić.

“Opština podržava ove aktivnosti. Lopare su otvoreno mjesto, svi su dobrodošli. Mislim da je volonterski rad nešto što je danas u društvu skrajnuto, a da se kroz aktivnosti ovih ljudi to može ponovo aktivirati”, istako je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Susreti akcijaša u Loparama uključuju i radni dio, tokom kojeg će učesnici raditi na uređenju školskog dvorišta.BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sa strane

18.05.2019 15:19

Budalama je i more do kolena.

ODGOVORITE
Name

Re Sa stranne

18.05.2019 22:49

Jeste garant ali budalama. Ti drug moj neznas sta si napisao a da znas bilo bih te sram samog sebe.

Name

re

19.05.2019 14:27

Dan akcije, odlično. Zašto mladi akcijaši ne krenu u nove akcije. Zašto omladinska radna akcija loparske opštine ne počne sa gradnjom novih fabrika, i oslobađanjem postojećih fabrika od privatnika okupatora koja su privatizacijski otete od radnika i predata u ruke privatnike.

Name

za re

19.05.2019 20:27

Eeeeejjj drug pionir, polako s te fabrike i s to gradjenje.

Name

Tanja Nikcevska

18.05.2019 18:17

Bravo svaka cast .pozdrav za gostite posebno za domakinite.bev na akcijaska sredba vo Lopare i mozam da kazam deka e prekrasno mesto i prekrasni domakini.pozdrav za site i vi posakuvam uste mnogh sredbi i uspesi!

ODGOVORITE