Дјечак херој

Пронађен је око 600 метара даље од куће босих ногу и дехидриран, а нико не зна како је преживео у шумским условима сам.

Занимљивости 18.05.2019 | 12:38
Дјечак херој
Дечак стар непуне две године Кенет Хауард из Кентакија, пронађен је након што су спасилачке службе три дана трагале за њим од када је отишао из свог дома.

Дечак је био гладан, смрзнут и дехидриран, а пронађен је када су спасиоци чули како плаче у шуми коју су три дана претраживали.

Подручје на којем се кретао настањују вукови и медведи, па је право чудо што је уопште преживео.

Полиција је објавила да је у ''изузетно добром стању'' с обзиром на услове у којима је живео три дана.

Интензивна потрага за дечаком, која је укључивала хеликоптере, дронове и псе трагаче, почела је у недељу увече, када је малишан нестао из свог дома око 19.30 сати. Дечак је био у дворишту с оцем, а у једном тренутку отишао је иза куће.

"Отишли смо за њим, али њега више није било. Једноставно је нестао, као у ноћној мори“, рекао је један члан породице, пише Мирор, а преноси хрватски "Вечерњи лист".

Родитељи су чак нудили награду од 5.000 долара за информације о дечаку. На крају је пронађен око 600 метара даље од куће босих ногу и дехидриран.

Након што су му спасиоци дали воде, одмах је питао за своје родитеље.

Власти су објавиле да истражују како је нестао, а нико не може да верује да је преживео у тим условима. "Ово дете је прави планински дечак из Кентакија", рекао је један спасилац.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар