Dječak heroj

Pronađen je oko 600 metara dalje od kuće bosih nogu i dehidriran, a niko ne zna kako je preživeo u šumskim uslovima sam.

Zanimljivosti 18.05.2019 | 12:38
Dječak heroj
Dečak star nepune dve godine Kenet Hauard iz Kentakija, pronađen je nakon što su spasilačke službe tri dana tragale za njim od kada je otišao iz svog doma.

Dečak je bio gladan, smrznut i dehidriran, a pronađen je kada su spasioci čuli kako plače u šumi koju su tri dana pretraživali.

Područje na kojem se kretao nastanjuju vukovi i medvedi, pa je pravo čudo što je uopšte preživeo.

Policija je objavila da je u ''izuzetno dobrom stanju'' s obzirom na uslove u kojima je živeo tri dana.

Intenzivna potraga za dečakom, koja je uključivala helikoptere, dronove i pse tragače, počela je u nedelju uveče, kada je mališan nestao iz svog doma oko 19.30 sati. Dečak je bio u dvorištu s ocem, a u jednom trenutku otišao je iza kuće.

"Otišli smo za njim, ali njega više nije bilo. Jednostavno je nestao, kao u noćnoj mori“, rekao je jedan član porodice, piše Miror, a prenosi hrvatski "Večernji list".

Roditelji su čak nudili nagradu od 5.000 dolara za informacije o dečaku. Na kraju je pronađen oko 600 metara dalje od kuće bosih nogu i dehidriran.

Nakon što su mu spasioci dali vode, odmah je pitao za svoje roditelje.

Vlasti su objavile da istražuju kako je nestao, a niko ne može da veruje da je preživeo u tim uslovima. "Ovo dete je pravi planinski dečak iz Kentakija", rekao je jedan spasilac.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar