Тадић ни у једном избору није играч сезоне?!

Предност добио чак и Лук де Јонг из ПСВ-а.

Фудбал 18.05.2019 | 14:52
Тадић ни у једном избору није играч сезоне?!
Кажу да се о укусима не расправља. И зато Ајакс има сво право да прогласи Хакима Зијеха за клупског играча године, али игнорисање учинка Душана Тадића у походу Копљаника ка 34. титули првака од стране тамошњих медија делује у најмању руку зачуђујуће.

Српски репрезентативац дао је 28 и наместио 14 голова за екипу Ерика тен Хага само у Ередивзији и опет му то није било довољно да буде проглашен за најбољег у држави. Ниједан спортски дневник, угледне традиције, није Тадића прогласио играчем године и ако се избор Зијеха може тумачити жељом Ајакса да прода Мароканца и подигне му цену, онда је необјашњиво како су медији видели учинак „десетке“ великана из Амстердама.

На пример, Телеграф је за играча сезоне прогласио Матјиса де Лихта, ФОX Спорт се определио за Френкија де Јонга, Воетбал интернешнл за поменутог Зијеха, док је АД предност, мимо свих закона логике дао Луку де Јонгу из ПСВ Ајндховена.

Вреди поменути да је овакав избор заснован на оценама које су из седмице у седмицу, током 34 кола, новинари поменутих медија давали играчима за учинак у првенству и да се он коси са статистиком, као и утиском чији су голови и(ли) асистенције биле важне на путу то трофеја.

Чак је и у званичном избору Ередивизије Тадић награђен „само“ Брозаном копачком, пошто је Златну – да не буде забуне, у Холандији се она не доделује првом стрелцу лиге, већ најбољем играчу – обезбедио Де Лихт, а Сребрна је отишла Луку де Јонгу.

Ако је за утеху, Душан Тадић је у свим изборима нашао место у идеалном тиму сезоне, на позицији левог крила.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар