Tadić ni u jednom izboru nije igrač sezone?!

Prednost dobio čak i Luk de Jong iz PSV-a.

Fudbal 18.05.2019 | 14:52
Tadić ni u jednom izboru nije igrač sezone?!
Kažu da se o ukusima ne raspravlja. I zato Ajaks ima svo pravo da proglasi Hakima Zijeha za klupskog igrača godine, ali ignorisanje učinka Dušana Tadića u pohodu Kopljanika ka 34. tituli prvaka od strane tamošnjih medija deluje u najmanju ruku začuđujuće.

Srpski reprezentativac dao je 28 i namestio 14 golova za ekipu Erika ten Haga samo u Eredivziji i opet mu to nije bilo dovoljno da bude proglašen za najboljeg u državi. Nijedan sportski dnevnik, ugledne tradicije, nije Tadića proglasio igračem godine i ako se izbor Zijeha može tumačiti željom Ajaksa da proda Marokanca i podigne mu cenu, onda je neobjašnjivo kako su mediji videli učinak „desetke“ velikana iz Amsterdama.

Na primer, Telegraf je za igrača sezone proglasio Matjisa de Lihta, FOX Sport se opredelio za Frenkija de Jonga, Voetbal internešnl za pomenutog Zijeha, dok je AD prednost, mimo svih zakona logike dao Luku de Jongu iz PSV Ajndhovena.

Vredi pomenuti da je ovakav izbor zasnovan na ocenama koje su iz sedmice u sedmicu, tokom 34 kola, novinari pomenutih medija davali igračima za učinak u prvenstvu i da se on kosi sa statistikom, kao i utiskom čiji su golovi i(li) asistencije bile važne na putu to trofeja.

Čak je i u zvaničnom izboru Eredivizije Tadić nagrađen „samo“ Brozanom kopačkom, pošto je Zlatnu – da ne bude zabune, u Holandiji se ona ne dodeluje prvom strelcu lige, već najboljem igraču – obezbedio De Liht, a Srebrna je otišla Luku de Jongu.

Ako je za utehu, Dušan Tadić je u svim izborima našao mesto u idealnom timu sezone, na poziciji levog krila.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar