Побуна у свлачионици Барселоне!

Нећемо Гризмана! Издао нас је, а и није тај тип играча! Фудбалери шпанског првака противе се доласку Атлетиковог нападача.

Фудбал 18.05.2019 | 14:13
Побуна у свлачионици Барселоне!
Прошле године Антоан Гризман није желео у Барселони, сад Каталонци одбијају да га приме. Мада је објавом од пре четири вечери да напушта Атлетико широм отворио врата трансферу на Камп Ноу, првак Шпаније одједном не жели да га доведе.

Иза таквог става, представљеног кроз насловницу локалног Спорта, стоји свлачионица Барсе, у којој влада неподељено мишљење да француски репрезентативац по више основа није вредан ангажмана. Играчи каталонског гиганта највише му замерају што им се није придружио јуна 2018. кад су малтене црвени тепих прострли пред њега и посредством медија слали огхрабрујуће поруке да га једва чекају. Но, тад је Гризман одабрао да остане у Мадриду, да са Дијего Симеонеом покуша да нападне Лигу шампиона, знајући да је финале заказано на новом стадиону „Ванда Метроплитано“, али се брзо испоставило да су амбиције без покрића. Атлетико је у међувремену испао и из Купа краља, у првенству ниједног тренутка није био конкурентан за титулу, последњих седмица тим се дословце распао и јасно је постало и бившем нападачу Реал Сосиједада да мора да мења средину.

Сад би Антоан да пређе у Барселону, да тамо осваја пехаре, али се клима у свлачионици променила и како истиче Спорт, највећи заговорник идеје да се на долазак Гризмана стави вето је Лионел Меси. Аргентинац је бог и батина и на и ван терена, његова реч и те како има утицаја, наводно је мишљење већ стигло до председника Хосепа Марије Бартомеуа, који је схватио поруку. Поготово што је ово први пут да свлачионица Барсе неког одбија.

Не само због издаје, како сматрају играчи актуелног састава. Још два су детаља која стављају на душу Гризману. Први је претерано експонирање посреством друштвених мрежа – уосталом лане је останак у Атлетику објавио у виду документарног филма „Тхе Дицисион“, а и сваки чак лупа селфије – а то саморекламерство је у супротности са вредностима клуба. Други је утисак да им играчки није потребан, јер није класичан шпиц. Барселона је дуго јурила Луку Јовића, сматрајући га правом „деветком“, док је Гризман у неким ситуацијама крило, у неким везиста, а на тим местима је екипа Ернестеа Валвердеа попуњена.

Остаје, наравно, и питање цене од 120.000.000 евра, колико износи откупна клаузула Антоана Гризмана после 1. јула. Може то Барса да приушти, кључно је питање да ли жели.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар