Pobuna u svlačionici Barselone!

Nećemo Grizmana! Izdao nas je, a i nije taj tip igrača! Fudbaleri španskog prvaka protive se dolasku Atletikovog napadača.

Fudbal 18.05.2019 | 14:13
Pobuna u svlačionici Barselone!
Prošle godine Antoan Grizman nije želeo u Barseloni, sad Katalonci odbijaju da ga prime. Mada je objavom od pre četiri večeri da napušta Atletiko širom otvorio vrata transferu na Kamp Nou, prvak Španije odjednom ne želi da ga dovede.

Iza takvog stava, predstavljenog kroz naslovnicu lokalnog Sporta, stoji svlačionica Barse, u kojoj vlada nepodeljeno mišljenje da francuski reprezentativac po više osnova nije vredan angažmana. Igrači katalonskog giganta najviše mu zameraju što im se nije pridružio juna 2018. kad su maltene crveni tepih prostrli pred njega i posredstvom medija slali oghrabrujuće poruke da ga jedva čekaju. No, tad je Grizman odabrao da ostane u Madridu, da sa Dijego Simeoneom pokuša da napadne Ligu šampiona, znajući da je finale zakazano na novom stadionu „Vanda Metroplitano“, ali se brzo ispostavilo da su ambicije bez pokrića. Atletiko je u međuvremenu ispao i iz Kupa kralja, u prvenstvu nijednog trenutka nije bio konkurentan za titulu, poslednjih sedmica tim se doslovce raspao i jasno je postalo i bivšem napadaču Real Sosijedada da mora da menja sredinu.

Sad bi Antoan da pređe u Barselonu, da tamo osvaja pehare, ali se klima u svlačionici promenila i kako ističe Sport, najveći zagovornik ideje da se na dolazak Grizmana stavi veto je Lionel Mesi. Argentinac je bog i batina i na i van terena, njegova reč i te kako ima uticaja, navodno je mišljenje već stiglo do predsednika Hosepa Marije Bartomeua, koji je shvatio poruku. Pogotovo što je ovo prvi put da svlačionica Barse nekog odbija.

Ne samo zbog izdaje, kako smatraju igrači aktuelnog sastava. Još dva su detalja koja stavljaju na dušu Grizmanu. Prvi je preterano eksponiranje posrestvom društvenih mreža – uostalom lane je ostanak u Atletiku objavio u vidu dokumentarnog filma „The Dicision“, a i svaki čak lupa selfije – a to samoreklamerstvo je u suprotnosti sa vrednostima kluba. Drugi je utisak da im igrački nije potreban, jer nije klasičan špic. Barselona je dugo jurila Luku Jovića, smatrajući ga pravom „devetkom“, dok je Grizman u nekim situacijama krilo, u nekim vezista, a na tim mestima je ekipa Ernestea Valverdea popunjena.

Ostaje, naravno, i pitanje cene od 120.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula Antoana Grizmana posle 1. jula. Može to Barsa da priušti, ključno je pitanje da li želi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar