БЛ: Овјера Салатаре...!

Бајерн пред седмом узастопном титулом, али упркос томе не влада мир у свлачионици баварског гиганта.  Нада умире последња! Пада одлука о шампиону Бундеслиге. . .

Фудбал 18.05.2019 | 12:43
БЛ: Овјера Салатаре...!
Ремијем  у Лајпцигу прошлог викенда (0:0) Бајерн је вратио неизвесност у шампионску трку, па ће морати овог викенда да сам заврши посао.

Два бода више имају Баварци уочи последњих 90 минута у сезони па им и бод против Ајнтрахта завршава посао због боље гол-разлике у односу на Борусију, која има два бода мање. Ипак, екипа Ника Ковача ће учинити све да директним тријумфом дође до 29. Салатаре у историји и седме узастопне титуле шампиона Немачке, пошто ће данас Франк Рибери и Арјен Робен последњи пут крочити на Алијанц арену пред баварску публику.

Наравно, то повлачи са собом и врхунски опроштај од легенди клуба, а како Бајерн игра против Ајнтрахта који није победио већ шест утакмица у свим такмичењима (пет мечева без тријумфа у Бундеслиги) и који делује уморно и истрошено, биће то прави поклон за голгетерски спектакл у којем ће Роберт Левандовски вероватно још једном приграбити титулу најбољег стрелца Немачке. Све ће одисати слављеничком атмосфером  у Минхену, а Срби на другој страни имаће привилегију да први честитају Баварцима и бившем тренеру Нику Ковачу на новом шампионском наслову.

Ипак, далеко од тога да је све тако бајно у Бајерну. Немачки медији су пренели јуче да је Нико Ковач завршио своју мисију у Бајерну после непуних годину дана, а већ неко време се шушка да ни дупла круна неће спасити Хрвата на клупи Бавараца. Извештаји из Немачке недвосмислено говоре да је одлука донесена и да ће је управа Бајерна званично саопштити после финала ДФБ купа 25. маја у Берлину. Без обзира што је хрватски стручњак у прилици да у наредних седам дана донесе дуплу круну Баварцима, Хенес и Румениге, руководећи тандем минхенског гиганта, није имао милости према младом стручњаку. Незванично, у образложењу овакве одлуке стајаће да Бајерн није напредовао у ових годину данас са Ковачем, да је разочарао у Лиги шампиона, те да није био довољно доминанатан у домаћим оквирима. На све то, свлачионица се окренула против тренера, а у нову сезону било би сулудо кретати у таквом амбијенту. 

Недуго по објављивању ове вести огласио се Карл Хајнц Румениге. Он није желео превише да дужи, казао је кратко да се "ради о обичној новинарској патки".

Наравно, друго се није могло ни очекивати уочи кључних седам дана сезоне. Ковач данас треба да овери титулу победом над Ајнтрахтом, а онда наредне недеље да покуша да узме и куп у финалу против Лајпцига. 

Време ће показати шта је била истина...

Нада умире последња! Пада одлука о шампиону Бундеслиге...

Почетак из снова, а кошмарни крај. Ништа од титуле и ове године. Водила је Борусија из Дортмунда бундеслигашку трку, одушевљавала младом и полетном екипом, побрала симпатије широм света, претила да угрози владавину Бајерна, али ће, како сад ствари стоје, морати опет да честита актуелном прваку.

Само два бода након 33 паклене утакмице у последњих девет месеци одлучиће о новом-старом шампиону Бундеслиге. Јер управо толико предности има Бајерн испред чини се вечног пратиоца Дортмунда (75:73) пред последњу рунду у Бундеслиги. Питање је, наравно, да ли ће одлучити...

Јер нада умире последња када је у питању Борусија Дортмунд, која би са освојена и планирана три бода против имењака из Менхенгладбаха натерала Баварце да дају све од себе и славе на свом терену против веома опасног Ајнтрахта из Франкфурта, полуфиналисту Лиге Европе, вероватно и најталентованијег тима у Немачкој, који истина у лиги у последње време игра слабо пошто се фокусирао на континенталне изазове.

Што се тиче статистике она каже да је на последњих шест утакмица Милионера у Бундесу дошло 3+, с тим да су они на осам мечева у последњих девет кола постигли најмање по два гола, али су их исто толико примили у последње три рудне када су их избушили Шалке, Вердер и Фортуна.

Менхенгладбах није победио на свом Борусија парку у последњих седам сусрета у Бундеслиги, али је након три тешка пораза успео да се колико-толико стабилизује код куће тако да је од последња четири меча, три било нерешено и на сва три су падали голови на обе стране. Али, сада им по сваку цену треба цео плен не би ли сачували четврто место које води у Лигу шампиона, а које угрожавају и Леверкузен и Ајнтрахт, али и Волфсбург.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар