BL: Ovjera Salatare...!

Bajern pred sedmom uzastopnom titulom, ali uprkos tome ne vlada mir u svlačionici bavarskog giganta.  Nada umire poslednja! Pada odluka o šampionu Bundeslige. . .

Fudbal 18.05.2019 | 12:43
BL: Ovjera Salatare...!
Remijem  u Lajpcigu prošlog vikenda (0:0) Bajern je vratio neizvesnost u šampionsku trku, pa će morati ovog vikenda da sam završi posao.

Dva boda više imaju Bavarci uoči poslednjih 90 minuta u sezoni pa im i bod protiv Ajntrahta završava posao zbog bolje gol-razlike u odnosu na Borusiju, koja ima dva boda manje. Ipak, ekipa Nika Kovača će učiniti sve da direktnim trijumfom dođe do 29. Salatare u istoriji i sedme uzastopne titule šampiona Nemačke, pošto će danas Frank Riberi i Arjen Roben poslednji put kročiti na Alijanc arenu pred bavarsku publiku.

Naravno, to povlači sa sobom i vrhunski oproštaj od legendi kluba, a kako Bajern igra protiv Ajntrahta koji nije pobedio već šest utakmica u svim takmičenjima (pet mečeva bez trijumfa u Bundesligi) i koji deluje umorno i istrošeno, biće to pravi poklon za golgeterski spektakl u kojem će Robert Levandovski verovatno još jednom prigrabiti titulu najboljeg strelca Nemačke. Sve će odisati slavljeničkom atmosferom  u Minhenu, a Srbi na drugoj strani imaće privilegiju da prvi čestitaju Bavarcima i bivšem treneru Niku Kovaču na novom šampionskom naslovu.

Ipak, daleko od toga da je sve tako bajno u Bajernu. Nemački mediji su preneli juče da je Niko Kovač završio svoju misiju u Bajernu posle nepunih godinu dana, a već neko vreme se šuška da ni dupla kruna neće spasiti Hrvata na klupi Bavaraca. Izveštaji iz Nemačke nedvosmisleno govore da je odluka donesena i da će je uprava Bajerna zvanično saopštiti posle finala DFB kupa 25. maja u Berlinu. Bez obzira što je hrvatski stručnjak u prilici da u narednih sedam dana donese duplu krunu Bavarcima, Henes i Rumenige, rukovodeći tandem minhenskog giganta, nije imao milosti prema mladom stručnjaku. Nezvanično, u obrazloženju ovakve odluke stajaće da Bajern nije napredovao u ovih godinu danas sa Kovačem, da je razočarao u Ligi šampiona, te da nije bio dovoljno dominanatan u domaćim okvirima. Na sve to, svlačionica se okrenula protiv trenera, a u novu sezonu bilo bi suludo kretati u takvom ambijentu. 

Nedugo po objavljivanju ove vesti oglasio se Karl Hajnc Rumenige. On nije želeo previše da duži, kazao je kratko da se "radi o običnoj novinarskoj patki".

Naravno, drugo se nije moglo ni očekivati uoči ključnih sedam dana sezone. Kovač danas treba da overi titulu pobedom nad Ajntrahtom, a onda naredne nedelje da pokuša da uzme i kup u finalu protiv Lajpciga. 

Vreme će pokazati šta je bila istina...

Nada umire poslednja! Pada odluka o šampionu Bundeslige...

Početak iz snova, a košmarni kraj. Ništa od titule i ove godine. Vodila je Borusija iz Dortmunda bundesligašku trku, oduševljavala mladom i poletnom ekipom, pobrala simpatije širom sveta, pretila da ugrozi vladavinu Bajerna, ali će, kako sad stvari stoje, morati opet da čestita aktuelnom prvaku.

Samo dva boda nakon 33 paklene utakmice u poslednjih devet meseci odlučiće o novom-starom šampionu Bundeslige. Jer upravo toliko prednosti ima Bajern ispred čini se večnog pratioca Dortmunda (75:73) pred poslednju rundu u Bundesligi. Pitanje je, naravno, da li će odlučiti...

Jer nada umire poslednja kada je u pitanju Borusija Dortmund, koja bi sa osvojena i planirana tri boda protiv imenjaka iz Menhengladbaha naterala Bavarce da daju sve od sebe i slave na svom terenu protiv veoma opasnog Ajntrahta iz Frankfurta, polufinalistu Lige Evrope, verovatno i najtalentovanijeg tima u Nemačkoj, koji istina u ligi u poslednje vreme igra slabo pošto se fokusirao na kontinentalne izazove.

Što se tiče statistike ona kaže da je na poslednjih šest utakmica Milionera u Bundesu došlo 3+, s tim da su oni na osam mečeva u poslednjih devet kola postigli najmanje po dva gola, ali su ih isto toliko primili u poslednje tri rudne kada su ih izbušili Šalke, Verder i Fortuna.

Menhengladbah nije pobedio na svom Borusija parku u poslednjih sedam susreta u Bundesligi, ali je nakon tri teška poraza uspeo da se koliko-toliko stabilizuje kod kuće tako da je od poslednja četiri meča, tri bilo nerešeno i na sva tri su padali golovi na obe strane. Ali, sada im po svaku cenu treba ceo plen ne bi li sačuvali četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, a koje ugrožavaju i Leverkuzen i Ajntraht, ali i Volfsburg.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar