Јанис водио моћне Баксе - 2:0 на Истоку!

Адетокумбо незадржив против Репторса, Милвоки повео са 2:0.  Кошаркаши Милвоки Бакса повели су са 2:0 у финалној серији на Истоку пошто су у сусрету број два пред својим навијачима били бољи од Торонта, 125:103.  Суперфрик Јанис радио шта је хтео, Бакси воде 2-0! Репторси главама још у серији с Филом.  Бакси у одличној позицији, финале Истока сада се сели у Торонто.  Доминантан наступ Милвокија у другом мечу серије.

Кошарка 18.05.2019 | 12:00
Јанис водио моћне Баксе - 2:0 на Истоку!
Тако су у потпуности искористили предност домаћег терена и стекли велику предност уочи наставка серије на терену Торонта.

Још једном је своје вече имао Јанис Адетокумбо који је сусрет завршио са 30 поена и 17 скокова, а значајну помоћ имао је у Ерсану Иљасови који је постигао 17 поена.

С друге стране, Кавај Ленард није имао око себе довољно расположених, Торонто је имао проблем у нападу и једина четвртина којом заиста могу бити задовољни је трећа у којој су постигли 39 поена.

Ипак, то је било недовољно да се надокнади велики минус који је остварен у првој половини утакмице.

Од самог старта било је јасно да ће Адетокумбо преузети ствар у своје руке. Сусрет је почео закуцавањем, у следећој ситуацији уследила је блокада Марку Гасолу, па потом ново куцање. Све је било јасно.

Већ у почетној четвртини било је евидентно да ће Бакси диктирати игру, током првих 12 минута имали су предност и од 18 поена да би четвртину завршили са 35:21.

Нису се кошаркаши Милвокија ни ту зауставили, наставили су да стварају предност која је са +14 до полувремена стигла на +25, 64:39.

Успели су играчи Торонта да се тргну захваљујући доброј игри Каваја Ленарда и Нормана Пауела, разлику су са 28 поена на старту треће четвртине, спустили на свега 13, али удледило је ново буђење домаћина и сигуран финиш.

Бакси су у последњој четвртини рутински одржавали разлику и тако стигли ди још једне велике победе, укупно десете у 11 мечева у плеј-оф серији, што је заиста импресиван скор и захваљујући томе, на добром су путу да први пут се пласирају у финале конференције још од сезоне 1973/74.

Поред Адетокумба и Иљасове, још четворица кошаркаша у тиму Бакса имали су двоцифрен учинак.

Никола Миротић је завршио сусрет са 15 поена, Малколм Брогднон је постигао 14, Џорџ Хил 13, а Крис Мидлтон 12 поена.

Код Торонта, Кавај Ленард је постигао 31 поен уз осам скокова и две асистенције, Кајл Лоури је постигао 15, а Норман Пауел поен мање.

Серија се наставља у ноћи између недеље и понедељка у Торонту, сусрет почиње у један час после поноћи по централноевропском времену.



Сјајна кошарка за 2:0!

Јанис Адетокумбо водио је Баксе импресивним наступом (30 поена, 17 скокова) у мечу у којем су дуплирали предност у финалу Истока и направили још један корак ка конференцијској титули.

Милвоки - Торонто 125:103 (35:21, 29:18, 31:39, 30:25)

Као што резултат говори, Репторси ни у једном тренутку нису пришли ни близу вођству док се домаћин за победу примакао великом финалу и све извеснијој борби против Голден Стејта, за своју прву титулу од 1971. године.

Када су видели како је Адетокумбо запео од старта, саиграчи су га ефикасно пратили, па су чак шесторица постигла двоцифрени број поена. Тројица међу њима били су резервисти, предвођени Ерсаном Иљасовом (17 поена).

Никола Миротић постигао је 15 поена, Малколм Брогдон 14, Џорџ Хил 13, а Крис Мидлтон 12.

Каваји Ленард се трудио, постигао 31 поен за Репторсе, али је Милвоки после прве четвртине водио 14 разлике (35:21), а на полувремену чак "плус 25" (64:39).

Највећа предност Бакса износила је 28 разлике и била је слика одличног наступа екипе, која у историји франшизе нема пораз после вођства 2:0 у плеј-оф серији.

Са друге стране, ни Торонто никад није преокренуо после 0:2...



Милвоки је одбранио своју тврђаву, Бакси са 2-0 иду право у Торонто! Казнена експедиција Мајка Будехолзера рутински је одрадила посао у другој утакмици и уз резултат 125:103 ставила до знања Репторсима да више нема опуштања и да ће свака наредна победа бити злата вредна! 

Велика тимска победа Милвокија. Тако се укратко може описати нова рецка у тефтеру разиграних Бакса, где су практично сви имали шта да кажу. Суперфрик Јанис поново је радио све што је желео, па и сам себи бацао алеј-уп из најтежих ситуација, шесторица играча Бакса имала су двоцифрен учинак, а клупа је дала посебан шмек укупној победи. 

Репторси су мислима још у серији с Филаделфијом и не буду ли се тргли, могли би трагично да заврше сезону! Поново је Кавај Ленард једини држао одређени ниво у утакмици која ниједног тренутка није била Торонтова. Од првих поена, па све до последњег звука сирене Милвоки је чврсто држао вођство у својим рукама. Већ на полувремену резултат је износио 63:39, а Бакси се ниједног тренутка нису освртали, већ су одржали исти ритам до краја и убележили сасвим задовољавајућу победу.

Лице овог судара поново је био Јанис Адетокунбо са својих 30 поена (10/20 из игре) и 17 ухваћених лопти, уз пет асистенција, две блокаде и украдене лопте. Страшно важне улоге имали су играчи из сенке – Ерсан Иљасова је уписао 17, Малколм Брогдон 14, а Џорџ Хил 13 поена с клупе. Крис Мидлтон је додао 12, а Никола Миротић 15 (5/10 из игре, 2/7 за три) поена.



Оно што је после две утакмице финала Истока и те како приметно јесте неупотребљивост Марка Гасола. Колико год је био користан у дуелу с Џоелом Ембидом, толико је Шпанац сада бескористан. Бакси практично имају пуну слободу да са својим високим играчима граде све акције. Миротића и Лопеза нико не спречава да распале са дистанце, док је Јанис прича за себе. У свему томе Гасолнема ни брзину, ни агилност да се носи с Јанисом, а показало се да не може да изађе на крај ни с Миротићем или Лопезом. То је приметио и тренер Репторса Ник Нурс, који је Гасола практично закуцао за клупу, јер му је дао свега 18 минута на паркету, док је његов учинак од два поена (1/9 из игре) и пет скокова практично занемарљив. Дакле, Гасол није био употребљив ни у нападу...

То је ставило огроман терет на леђа Каваја Ленарда, који практично није имао никакву помоћ. Ленард је меч завршио с 31 поеном, док је Кајл Лаури после 30 поена у првом мечу сада постигао упола мање кошева. Норман Пауел је додао 14, док су Паскал Сјакам, Дени Грин и Серж Ибакаубацили по осам поена.

Поређења ради, Торонтова стартна четворка без Ленарда на крају је убацила 33 поена и то из 11/37 из игре (4/17 за три). Трилинг Бакса Иљасова – Хил – Брогдон је узвратио с 44 поена (17/29 из игре, 6/14 за три), што само показује колико је Милвоки испред свог ривала у овом моменту.

Наредни сусрет играће се у Торонту и то у ноћи између недеље и понедељка од један час иза поноћи...



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар