Janis vodio moćne Bakse - 2:0 na Istoku!

Adetokumbo nezadrživ protiv Reptorsa, Milvoki poveo sa 2:0.  Košarkaši Milvoki Baksa poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji na Istoku pošto su u susretu broj dva pred svojim navijačima bili bolji od Toronta, 125:103.  Superfrik Janis radio šta je hteo, Baksi vode 2-0! Reptorsi glavama još u seriji s Filom.  Baksi u odličnoj poziciji, finale Istoka sada se seli u Toronto.  Dominantan nastup Milvokija u drugom meču serije.

Košarka 18.05.2019 | 12:00
Janis vodio moćne Bakse - 2:0 na Istoku!
Tako su u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena i stekli veliku prednost uoči nastavka serije na terenu Toronta.

Još jednom je svoje veče imao Janis Adetokumbo koji je susret završio sa 30 poena i 17 skokova, a značajnu pomoć imao je u Ersanu Iljasovi koji je postigao 17 poena.

S druge strane, Kavaj Lenard nije imao oko sebe dovoljno raspoloženih, Toronto je imao problem u napadu i jedina četvrtina kojom zaista mogu biti zadovoljni je treća u kojoj su postigli 39 poena.

Ipak, to je bilo nedovoljno da se nadoknadi veliki minus koji je ostvaren u prvoj polovini utakmice.

Od samog starta bilo je jasno da će Adetokumbo preuzeti stvar u svoje ruke. Susret je počeo zakucavanjem, u sledećoj situaciji usledila je blokada Marku Gasolu, pa potom novo kucanje. Sve je bilo jasno.

Već u početnoj četvrtini bilo je evidentno da će Baksi diktirati igru, tokom prvih 12 minuta imali su prednost i od 18 poena da bi četvrtinu završili sa 35:21.

Nisu se košarkaši Milvokija ni tu zaustavili, nastavili su da stvaraju prednost koja je sa +14 do poluvremena stigla na +25, 64:39.

Uspeli su igrači Toronta da se trgnu zahvaljujući dobroj igri Kavaja Lenarda i Normana Pauela, razliku su sa 28 poena na startu treće četvrtine, spustili na svega 13, ali udledilo je novo buđenje domaćina i siguran finiš.

Baksi su u poslednjoj četvrtini rutinski održavali razliku i tako stigli di još jedne velike pobede, ukupno desete u 11 mečeva u plej-of seriji, što je zaista impresivan skor i zahvaljujući tome, na dobrom su putu da prvi put se plasiraju u finale konferencije još od sezone 1973/74.

Pored Adetokumba i Iljasove, još četvorica košarkaša u timu Baksa imali su dvocifren učinak.

Nikola Mirotić je završio susret sa 15 poena, Malkolm Brogdnon je postigao 14, Džordž Hil 13, a Kris Midlton 12 poena.

Kod Toronta, Kavaj Lenard je postigao 31 poen uz osam skokova i dve asistencije, Kajl Louri je postigao 15, a Norman Pauel poen manje.

Serija se nastavlja u noći između nedelje i ponedeljka u Torontu, susret počinje u jedan čas posle ponoći po centralnoevropskom vremenu.



Sjajna košarka za 2:0!

Janis Adetokumbo vodio je Bakse impresivnim nastupom (30 poena, 17 skokova) u meču u kojem su duplirali prednost u finalu Istoka i napravili još jedan korak ka konferencijskoj tituli.

Milvoki - Toronto 125:103 (35:21, 29:18, 31:39, 30:25)

Kao što rezultat govori, Reptorsi ni u jednom trenutku nisu prišli ni blizu vođstvu dok se domaćin za pobedu primakao velikom finalu i sve izvesnijoj borbi protiv Golden Stejta, za svoju prvu titulu od 1971. godine.

Kada su videli kako je Adetokumbo zapeo od starta, saigrači su ga efikasno pratili, pa su čak šestorica postigla dvocifreni broj poena. Trojica među njima bili su rezervisti, predvođeni Ersanom Iljasovom (17 poena).

Nikola Mirotić postigao je 15 poena, Malkolm Brogdon 14, Džordž Hil 13, a Kris Midlton 12.

Kavaji Lenard se trudio, postigao 31 poen za Reptorse, ali je Milvoki posle prve četvrtine vodio 14 razlike (35:21), a na poluvremenu čak "plus 25" (64:39).

Najveća prednost Baksa iznosila je 28 razlike i bila je slika odličnog nastupa ekipe, koja u istoriji franšize nema poraz posle vođstva 2:0 u plej-of seriji.

Sa druge stranе, ni Toronto nikad nije preokrenuo posle 0:2...



Milvoki je odbranio svoju tvrđavu, Baksi sa 2-0 idu pravo u Toronto! Kaznena ekspedicija Majka Budeholzera rutinski je odradila posao u drugoj utakmici i uz rezultat 125:103 stavila do znanja Reptorsima da više nema opuštanja i da će svaka naredna pobeda biti zlata vredna! 

Velika timska pobeda Milvokija. Tako se ukratko može opisati nova recka u tefteru razigranih Baksa, gde su praktično svi imali šta da kažu. Superfrik Janis ponovo je radio sve što je želeo, pa i sam sebi bacao alej-up iz najtežih situacija, šestorica igrača Baksa imala su dvocifren učinak, a klupa je dala poseban šmek ukupnoj pobedi. 

Reptorsi su mislima još u seriji s Filadelfijom i ne budu li se trgli, mogli bi tragično da završe sezonu! Ponovo je Kavaj Lenard jedini držao određeni nivo u utakmici koja nijednog trenutka nije bila Torontova. Od prvih poena, pa sve do poslednjeg zvuka sirene Milvoki je čvrsto držao vođstvo u svojim rukama. Već na poluvremenu rezultat je iznosio 63:39, a Baksi se nijednog trenutka nisu osvrtali, već su održali isti ritam do kraja i ubeležili sasvim zadovoljavajuću pobedu.

Lice ovog sudara ponovo je bio Janis Adetokunbo sa svojih 30 poena (10/20 iz igre) i 17 uhvaćenih lopti, uz pet asistencija, dve blokade i ukradene lopte. Strašno važne uloge imali su igrači iz senke – Ersan Iljasova je upisao 17, Malkolm Brogdon 14, a Džordž Hil 13 poena s klupe. Kris Midlton je dodao 12, a Nikola Mirotić 15 (5/10 iz igre, 2/7 za tri) poena.



Ono što je posle dve utakmice finala Istoka i te kako primetno jeste neupotrebljivost Marka Gasola. Koliko god je bio koristan u duelu s Džoelom Embidom, toliko je Španac sada beskoristan. Baksi praktično imaju punu slobodu da sa svojim visokim igračima grade sve akcije. Mirotića i Lopeza niko ne sprečava da raspale sa distance, dok je Janis priča za sebe. U svemu tome Gasolnema ni brzinu, ni agilnost da se nosi s Janisom, a pokazalo se da ne može da izađe na kraj ni s Mirotićem ili Lopezom. To je primetio i trener Reptorsa Nik Nurs, koji je Gasola praktično zakucao za klupu, jer mu je dao svega 18 minuta na parketu, dok je njegov učinak od dva poena (1/9 iz igre) i pet skokova praktično zanemarljiv. Dakle, Gasol nije bio upotrebljiv ni u napadu...

To je stavilo ogroman teret na leđa Kavaja Lenarda, koji praktično nije imao nikakvu pomoć. Lenard je meč završio s 31 poenom, dok je Kajl Lauri posle 30 poena u prvom meču sada postigao upola manje koševa. Norman Pauel je dodao 14, dok su Paskal Sjakam, Deni Grin i Serž Ibakaubacili po osam poena.

Poređenja radi, Torontova startna četvorka bez Lenarda na kraju je ubacila 33 poena i to iz 11/37 iz igre (4/17 za tri). Triling Baksa Iljasova – Hil – Brogdon je uzvratio s 44 poena (17/29 iz igre, 6/14 za tri), što samo pokazuje koliko je Milvoki ispred svog rivala u ovom momentu.

Naredni susret igraće se u Torontu i to u noći između nedelje i ponedeljka od jedan čas iza ponoći...



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar