Мекдоналдс постао конзулат САД-а

Амерички држављани који на пропутовању кроз Аустрију буду имали било какав проблем могу да се обрате запосленима у ресторанима брзе хране. Они ће им или помоћи или их спојити са амбасадом САД.

Свијет 18.05.2019 | 11:35
Мекдоналдс постао конзулат САД-а
Амерички ланац брзе хране "Мекдоналдс" у Аустрији ће, осим ресторана, имати и функцију конзулата САД. Одлуком Стејт департмента сви држављани САД којима буде потребна хитна конзуларна помоћ током посете Аустрији моћи ће да се обрате запосленима у "Мекдоналдсу".

Нова мера ступила је на снагу у среду потписивањем меморандума у једном од "Мекдоналдсових" локала у центру Беча. Документ је потписао амерички амбасадор у Аустрији Тревор Д. Трејна и локална директорка "Мекдоналдса" Изабеле Кустер.

- Сви Американци који се на пропутовању кроз Аустрију нађу у проблему, и не могу да контактирају амбасаду, могу да се обрате било ком ресторану "Мекдоналдса". Особље ће им помоћи у хитним конзуларним захтевима или ће их повезати са представницима амбасаде САД. Грађанима САД ће у "Мекдоналдсу" 24 сата бити доступна и телефонска линија са конзулатом преко које ће моћи да пријаве проблем - наведено је у саопштењу амбасаде САД у Аустрији.

Портпарол "Мекдоналдса" у Аустрији Вилхелм Балдија рекао је да ће амерички грађани моћи да се обрате запосленима у ресторанима у случају да им на путу неко украде пасош или ако им буде потребна било каква друга помоћ на путу.

- Помоћи ћемо им у складу са могућностима или ћемо их на најбржи начин повезати са конзулатом. Немамо могућност да издајемо нове путне исправе или друга конзуларна документа, то остаје у надлежности конзулата и амбасаде. Међутим, можемо много тога да урадимо - рекао је Балдија.

Стотине Американаца шаљиво је коментарисало објаву амбасаде да је "Мекдоналдс" постао и конзулат.

(Информер)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

@Роки

18.05.2019 11:02

Ма они су давно пропали у Бањалуци, у нас има ланац Бањалучких Ћевапа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуба Либре

18.05.2019 11:33

Сљедећи корак је пошто пружају конзуларне услуге, просторије Мека прогласити америчком територијом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иду Дани

18.05.2019 11:55

Као да нисмо знали да су америцке трговине одувијек била продузена рука америцких обавјестајних слузби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

19.05.2019 17:47

Знаци ли то, да се Балканац, који је на пропутовању негде у свету, обрати првој цевапдзиници на коју наидје?

ОДГОВОРИТЕ