Битка против Гучија

Припадници заједнице сика изјавили су за Хафингтон пост, а преноси Клиx. ба, да је њихов глас доспео до компанија Нордстром и Гучи.

Мода и љепота 18.05.2019 | 08:41
Битка против Гучија
Сики критикују Гучијев турбан који кошта 800 долара, траже повлачење из продаје.

Чланови заједнице сика критикују модни бренд Гучи након што су у продају стављени турбани, који су спрецифични за ову религијску скупину.

Наиме, овај модни бренд премијерно је приказао турбане у фебруару 2018. године на једној ревији, али су критике почеле када је турбан пуштен у продају по вртоглавој цени од 800 долара.

Многи чланови ове заједнице истакли су да турбан није тренд, већ смислени одевни предмет који има дубоко значење.

Припадници заједнице сика изјавили су за Хафингтон пост, а преноси Клиx.ба, да је њихов глас доспео до компанија Нордстром и Гучи.

Нордстром, који је продавао ове турбане, након критика их је уклонио из своје продајне линије и обећао да ће престати да продаје производ и у онлајн трговинама и у радњама. Група је саопштила да је трговац понудио искрено извињење.

"Турбан је верско обележје сика. Ми смо морали да се изборимо за своје право ношења. Стално смо суочени с дискриминацијом и прогоном због турбана и то на глобалном нивоу", рекла је Киран Каур Гил, извршна директорка америчког фонда за правну одбрану и образовање сика.

Додала је да је некоректно од верског предмета правити модни додатак и промовисати га у модни тренд.

Заједница сика изјавила је да се нада да ће, након што је Нордстром препознао проблем, то учинити и Гучи.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар