СА: Ухапшен син чувеног кошаркаша

Делибашић се сумњичи да је учествовао у отмици сувласника Наргила бара Махала који је био заточен у једној викендици на Илиџи
 

Босна и Херцеговина 17.05.2019 | 21:08
СА: Ухапшен син чувеног кошаркаша
Сарајевска полиција данас око поднева ухапсила је Сарајлију Дарија Делибашића, због сумње да је 20. априла учествовао у отмици Тамера Килерџија једног од власника Наргила бара Махала у Сарајеву, сазнаје Ослобођење од органа истраге.

Како се могло сазнати, Килерџија су наводно отели припадници Шкаљарског клана из Црне Горе, једног од два најјача мафијашка клана у региону (Шкаљарски и Кавачки клан). За сада је познато да је Тамер Килерџи отет 20. априла, те неколико сати држан затворен у једној викендици на подручју Илиџе. Под којим околностима је отет и пуштен након неколико сати није познато.

Делибашић се доводи у везу са отмицом зато што је неколико дана прије отмице викендицу у којој је држан Килерџи, наводно, изнајмио неким Црногорцима и једном држављанину Србије.

Дарио Делибашић је син кошаркашке легенде Мирзе Делибашића. Дарио је, како сазнајемо, власник палачинкарнице Цакум Пакум у Улици Каптол. Он је, како незванично сазнајемо наводно осуђен у одсуству у Италији на шест година и осам мјесеци због дилања дроге.

"Дарио је учествовао у транспорту дроге из Београда, преко БиХ, Загреба, Марибора у Италију те да је тим пословима стекао незакониту корист од 60.000 еура", наводи извор Ослобођења

Исти извор додаје да Делибашић није до сада изручен италијанском правосуђу из неколико разлога: Прво, БиХ не изручује своје држављане другим државама, а поред тога, БиХ нема потписан споразум са Италијом о преузимању и процесуирања судских предмета.

Подсјетимо, у току је обрачун припадника Шкаљарског и Кавачког клана. Припадници Шкаљарског клана се углавном баве пословима везаним за шверц дроге. Јовица Јован Вукотић је вођа шкаљараца. Он је наводно под заштитом Луке Бојовића и Филипа Кораћа, означених као најмочнији људи у српском подземљу. Шкаљарци су се у посљедње вријеме довели у везу са неколико ликвидација у региону, које извршавају искључиво аутоматском пушком са великим бројем испаљених метака. Потом пале аутомобил и у њему остављају пушку, што се сматра њиховим "потписом".

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сарајево

17.05.2019 19:25

А ста му је ово требало,имао је свој бизнис,еxтра радио...знам га права сарајевска раја...бас ми зао у ста се упетљо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре са

17.05.2019 21:07

А што се упетљо. Да буде већа фаца него што је ћаћа. Изгубљен је осјећај људскости, достојанства, карактета и да не набрајам даље. У овом времену вредновање човјека је накарадно. Добар си ако си у мутним работама и око себе имаш опасне момке и дјевојке сумњивог морала.

Name

17.05.2019 20:58

СВАСТА СВАСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

масала

17.05.2019 22:08

Сад ће муслимани реци извините није он Мирзин син већ га је мајка Славица родила ...!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре масала

18.05.2019 06:37

За твоју информацију, Српкиња Славица Мирзина жена је родила Данка!!! Кад већ пребројавас крвна национална зрнца, да имаш праву информацију, Србине...

Name

МИРЗА

18.05.2019 05:21

Е СТИДИ СЕ..УПОРНИМ РАДОМ СЕ НЕКАД ДО НОВЦА ДОЛАЗИЛО..А И УПУСТИО СИ СЕ СА КИМ ТРЕБА..СКАЉАРЦИМА...НЕ ПУСТАЈУ ОНИ ИЗ СВОЈИХ КАНДЗИ..ПА ТИ ВИДИ СТА ЦЕС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

19.05.2019 11:09

То му је отац крив који га је оставио заједно са мајком у најгорим година.

ОДГОВОРИТЕ