SA: Uhapšen sin čuvenog košarkaša

Delibašić se sumnjiči da je učestvovao u otmici suvlasnika Nargila bara Mahala koji je bio zatočen u jednoj vikendici na Ilidži
 

Bosna i Hercegovina 17.05.2019 | 21:08
SA: Uhapšen sin čuvenog košarkaša
Sarajevska policija danas oko podneva uhapsila je Sarajliju Darija Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici Tamera Kilerdžija jednog od vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu, saznaje Oslobođenje od organa istrage.

Kako se moglo saznati, Kilerdžija su navodno oteli pripadnici Škaljarskog klana iz Crne Gore, jednog od dva najjača mafijaška klana u regionu (Škaljarski i Kavački klan). Za sada je poznato da je Tamer Kilerdži otet 20. aprila, te nekoliko sati držan zatvoren u jednoj vikendici na području Ilidže. Pod kojim okolnostima je otet i pušten nakon nekoliko sati nije poznato.

Delibašić se dovodi u vezu sa otmicom zato što je nekoliko dana prije otmice vikendicu u kojoj je držan Kilerdži, navodno, iznajmio nekim Crnogorcima i jednom državljaninu Srbije.

Dario Delibašić je sin košarkaške legende Mirze Delibašića. Dario je, kako saznajemo, vlasnik palačinkarnice Cakum Pakum u Ulici Kaptol. On je, kako nezvanično saznajemo navodno osuđen u odsustvu u Italiji na šest godina i osam mjeseci zbog dilanja droge.

"Dario je učestvovao u transportu droge iz Beograda, preko BiH, Zagreba, Maribora u Italiju te da je tim poslovima stekao nezakonitu korist od 60.000 eura", navodi izvor Oslobođenja

Isti izvor dodaje da Delibašić nije do sada izručen italijanskom pravosuđu iz nekoliko razloga: Prvo, BiH ne izručuje svoje državljane drugim državama, a pored toga, BiH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranja sudskih predmeta.

Podsjetimo, u toku je obračun pripadnika Škaljarskog i Kavačkog klana. Pripadnici Škaljarskog klana se uglavnom bave poslovima vezanim za šverc droge. Jovica Jovan Vukotić je vođa škaljaraca. On je navodno pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, označenih kao najmočniji ljudi u srpskom podzemlju. Škaljarci su se u posljednje vrijeme doveli u vezu sa nekoliko likvidacija u regionu, koje izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka. Potom pale automobil i u njemu ostavljaju pušku, što se smatra njihovim "potpisom".

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sarajevo

17.05.2019 19:25

A sta mu je ovo trebalo,imao je svoj biznis,extra radio...znam ga prava sarajevska raja...bas mi zao u sta se upetljo

ODGOVORITE
Name

Re sa

17.05.2019 21:07

A što se upetljo. Da bude veća faca nego što je ćaća. Izgubljen je osjećaj ljudskosti, dostojanstva, karakteta i da ne nabrajam dalje. U ovom vremenu vrednovanje čovjeka je nakaradno. Dobar si ako si u mutnim rabotama i oko sebe imaš opasne momke i djevojke sumnjivog morala.

Name

Xh

17.05.2019 20:58

SVASTA SVASTA

ODGOVORITE
Name

masala

17.05.2019 22:08

Sad će muslimani reci izvinite nije on Mirzin sin već ga je majka Slavica rodila ...!!!!

ODGOVORITE
Name

re masala

18.05.2019 06:37

Za tvoju informaciju, Srpkinja Slavica Mirzina žena je rodila Danka!!! Kad već prebrojavas krvna nacionalna zrnca, da imaš pravu informaciju, Srbine...

Name

MIRZA

18.05.2019 05:21

E STIDI SE..UPORNIM RADOM SE NEKAD DO NOVCA DOLAZILO..A I UPUSTIO SI SE SA KIM TREBA..SKALJARCIMA...NE PUSTAJU ONI IZ SVOJIH KANDZI..PA TI VIDI STA CES..

ODGOVORITE
Name

Bakica

19.05.2019 11:09

To mu je otac kriv koji ga je ostavio zajedno sa majkom u najgorim godina.

ODGOVORITE