Грађани су их скупо платили

Једанаест антитерористичких стубића који су постављени испред свечаног улаза у зграду Предсједништва БиХ не раде већ дужи период.  

Босна и Херцеговина 17.05.2019 | 18:41
Грађани су их скупо платили
Обнова тротоара испред зграде државног Предсједништва, отворен крајем новемба 2016. године, пореске обвезнике у БиХ коштала је више од 360.000 КМ, рачунајући и 11 стубића који су плаћени 65.450 КМ.

Према доступним информацијама стубићи су се покварили прошле године у зимском периоду, и од тада више никада нису подигнути.

– Потапајући стубови тренутно нису у функцији и предузете су активности на њиховом оспособљавању и стављању у функцију – изјавили су за агенцију Патриа из Предсједништва БиХ. 

Општина Центар, која је суфинансирала постављање тротоара и стубића, није задужена за поправак стубића, већ је то надлежност служби Предсједништва БиХ.

Антитерористички стубићи користе се испред полицијских и војних објеката, амбасада или важних институција.

С обзиром да на том дијелу испред Предсједништва нема ивичњака, потопни стубићи користили су и као заштита у случају саобраћајне несреће, јер се Предсједништво налази уз главну сарајевску саобраћајницу.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кога

17.05.2019 17:04

то интересује из насе нам љепе Српске.Па тамо и има терориста и треба их сто прије поправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркусијада

17.05.2019 17:07

Па имате те сто стоје у униформи и они подсјецајуна стубице .Само стоје ко стубици и фол цувају улаз. Да неко петарду баци срце би им стало-

ОДГОВОРИТЕ