Građani su ih skupo platili

Jedanaest antiterorističkih stubića koji su postavljeni ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva BiH ne rade već duži period.  

Bosna i Hercegovina 17.05.2019 | 18:41
Građani su ih skupo platili
Obnova trotoara ispred zgrade državnog Predsjedništva, otvoren krajem novemba 2016. godine, poreske obveznike u BiH koštala je više od 360.000 KM, računajući i 11 stubića koji su plaćeni 65.450 KM.

Prema dostupnim informacijama stubići su se pokvarili prošle godine u zimskom periodu, i od tada više nikada nisu podignuti.

– Potapajući stubovi trenutno nisu u funkciji i preduzete su aktivnosti na njihovom osposobljavanju i stavljanju u funkciju – izjavili su za agenciju Patria iz Predsjedništva BiH. 

Opština Centar, koja je sufinansirala postavljanje trotoara i stubića, nije zadužena za popravak stubića, već je to nadležnost službi Predsjedništva BiH.

Antiteroristički stubići koriste se ispred policijskih i vojnih objekata, ambasada ili važnih institucija.

S obzirom da na tom dijelu ispred Predsjedništva nema ivičnjaka, potopni stubići koristili su i kao zaštita u slučaju saobraćajne nesreće, jer se Predsjedništvo nalazi uz glavnu sarajevsku saobraćajnicu.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

koga

17.05.2019 17:04

to interesuje iz nase nam ljepe Srpske.Pa tamo i ima terorista i treba ih sto prije popraviti.

ODGOVORITE
Name

Cirkusijada

17.05.2019 17:07

Pa imate te sto stoje u uniformi i oni podsjecajuna stubice .Samo stoje ko stubici i fol cuvaju ulaz. Da neko petardu baci srce bi im stalo-

ODGOVORITE