Питање број један - ко ће бити тренер Јувентуса?

Макс Алегри неће, то знамо, али још се не зна име његовог наследника. . .  И Михајловић у комбинацији за Јувентус! Такође, помиње се и Маурицио Сари. . .

Фудбал 17.05.2019 | 22:30
Питање број један - ко ће бити тренер Јувентуса?
"Макс Алегри није никада ушао у срца навијача Јувентуса, нити је успео да заради пуноправно држављанство у свету Бјанконера. Од почетка своје изненадне авантуре у Торину, у лето 2014. године,  Алегри је био гледан са мешавином подозрења, сумње, неповерења: као неко ко није дошао да остане, него да оде. Удовице и удовци Антонија Контеа су били на сваком ћошку, спремни да своју тугу за тренером који је вратио понос Јувентусу, преточе у бес према Алегрију.

Макса у Торину већ годинама трпе, због резултата дакако. И поред свих трофеја, четири дупле круне, и два финала Лиге шампиона, Алегри није никада слављен. Само су га подносили. Зато добре познаваоце планете Јувентуса није изненадила лавина критика која се сручила на тосканског стручњака после пораза на Ванда Метрополитан стадиону".

Овако је Моззартспорт писао крајем феруара. Већ половином маја, Алегри је бивши.Макс Алегри неће седети на клупи Старе даме у сезони 2019/2020. Иако је имао уговор за наредну сезону. Иако иза себе има 11 трофеја у пет сезона, укљућујући пет везаних титула у Серији А.

Његов главни усуд је што није освојио Лигу шампиона, а није му помогло ни то што је играо два финала тог такмичења. Очигледно је освајање Лиге шампиона постало круцијално за све веће клубове и да без тога домаће титуле не вреде превише, а у томе прилог иде и прича да ће Нико Ковач напустити Бајерн на крају сезоне.

И сада када знамо да Алегри неће бити тренер, поставља се питање - ко ће бити тренер Јувентуса следеће сезоне? Постоје имена која су се до сада помињала, али и нека нова па на крају испада да је СимонеИнзаги у овом моменту фаворит. Ево и како…

Италијански медији пишу да директори Јувентуса, Павел Недвед и Фабио Паратићи, покушавају да изгурају причу око повратка Антонија Контеа после његовог искуства у Челсију и репрезентацији Италије. Какогод, Конте је у одмаклим преговорима са Интером и председник Јувентуса Андреа Ањели није никда до краја изгладио односе са њим после растанка 2014. године. Такође, Конте не би допринео промени у приступу Јувентуса ка агресивнијем, више нападачком фудалу. Интернационалном стилу коме се Ањели нада.

Још један тренер који се помиње је Маурисио Покетино. Тренер који је недавно ушао у финале Лиге шампиона са Тотенхемом и то упркос свим шансама. Аргентинац је рекао да би волео да продискутује са Спарсима све опције пре него што одлучи шта ће даље. Делује да је везан за посао у Тотенхему и да га није одрадио до краја што ће Јувентусу отежати посао. Покетино има и личну везу са Јувентусом јер је његова породица емигрирала у Јужну Америку из торинске регије. На крају крајева, потписао је петогодишњи уговор прошле године. Тешко ће Јуве и до њега.

Јуве би вероватно довео Пепа Гвардиолу да је могао, али није, па је Пеп већ јавно демантовао све приче и рекао да неће нигде ићи већ да ће радити у Манчестер Ситију следеће сезоне.

Даље, Дидије Дешан је још једно име у низу. Он је већ тренирао Јувентус у Серији Б после Калчополи скандала 2006. године, али је под уговором са репрезентацијом Француске до 2020. године и Савез те земље није спреман да га се одрекне, наравно ради се о селектору који је Триколоре одвео до титуле првака света. То му даје кредибилитет да може да циља на клупу Јувентуса равноправно. Није немогуће, али биће тешко Јувентусу да дође до њега.

Најмање фреквентно се помињало име Лорана Блана. Бивши селектор Француске, сјајни штопер у своје време, водио је на старту каријере Бордо, па Триколоре и на крају је радио у Пари Сен Жермену од 2013. до 2016. године. Од тада није радио као тренер.

И све нас негде доводи до чињенице да је у овом моменту најреалнији кандидат за клупу Јувентуса, судећи по писању из италијанских медија - Симоне Инзаги.

Имао је врло добре резултате са Лацијем, освојио је италијански Суперкуп и раније ове седмице Аталанту за трофеј у Купу. Инзаги је изразио фрустрацију због тога што га клуб није подржао током тешких периода и зато је оставио врата отвореним за следеће лето. Италијани пишу да би могао да добије подршку од Паратићија и Павела Недведа, бившег саиграча у Лацију.

На крају крајева ко год да дође на клупу Старе даме, моћи ће да пребаци Алегријеву лествицу само ако освоји Лигу шампиона. А то је најтежи могући задатак.

Устала је Италија на ноге од тренутка када је обелодањено да Масимилиајно Алегри неће више бити тренер Јувентуса! Огромна се прашина подигла због одлуке Андрее Ањелија да трофејног стручњака разреши дужности, због чега су се покренуле бројне приче о томе ко би могао да преузме кормило Старе даме и настави континуитет започет још код Антонија Контеа пре седам година.

Листа кандидата је, логично, подужа. Директорски тандем Недвед – Паратићи форсира причу о повраткуКонтеа, Ањели би Мауриција Покетина, док се одређена шанса даје и садашњем тренеру Лација Симонеу Инзагију. Јувентусове присталице, наводно, сањају о повратку Дидијеа Дешана, Лоран Блан се стидљиво помиње, док је опција о ангажовању Пепа Гвардиоле брзо демантована управо из уста Каталонца.

Међутим, ту није крај. Према информацијама италијанског Скаја, у игри за клупу Јувентуса је и – Синиша Михајловић!

Име некадашњег српског селектора се помињало на још неколико места као потенцијални заменик Макса Алегрија, а Скај је потврдио да Миха заиста јесте у комбинацији.

Синиша Михајловић је после краћег одмора и потпуног лудила око његовог ангжамана у лисабонском Спортингу крајем јануара одлучио да узме врели кромпир у руке и покуша да обезбеди Болоњи опстанак. Иако званично још то није урадио, готово је извесно да ће Болоња остати у елити, пошто на два кола пре краја има пет бодова више од Емполија, који је најближи сигурној зони. Екипа са стадиона Ренато Дал'Ара је у последњих месец дана прегазио Парму, али и надиграо Емполи и Сампдорију, све са по бар три гола. У међувремену је Болоња савладала и Сасуоло, Торино, а свакако највећи скалп је Интеров с почетка фебруара.

Михајловић је у Италији већ водио једном Болоњу, где је и почео тренерску каријеру, а затим је предводио Катанију, Фјорентину, Сампдорију, Милан и Торино, пре него што је имао ону чудну причу с Спортингом.Миха се ових дана помиње и као могућа замена за Симонеа Инзагија, ако би га Лацио пустио да преузме Бјанконере.

Поред Михајловића, све се озбиљније прича и о потенцијалној сарадњи са Маурисијем Саријем! Наводно, Јувентусова управа је већ обавила разговоре с некадашњим тренером Наполија о могућем ангажману, а цео случај добио је етикету „посао с брзим развојем“.

Ако би готово шокантни договор између Јувентуса и Сарија пао, одмах би се у Торино вратио и Гонзало Игуаин, што је наводно био један од захтева некадашњег банкара...

Много је комбинација у оптицају, биће заиста интересантно видети кога ће Ањели изабрати...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар