Рим: Вердаско повео и само наљутио Надала!

Други тенисер света славио са 6:4, 6:0! Надалов "кромпир" Вердаску за полуфинале, Ђоковић сазнао име наредног ривала.  Шпански тенисер Рафаел Надал прошао је у полуфинале Мастерса у Риму победом над сународником Фернандом Вердаском у два одиграна сета.

Тенис 17.05.2019 | 17:27
Рим: Вердаско повео и само наљутио Надала!
Протутњао је и Рафаел Надал до полуфинала мастерса у Риму. За нешто више од сат и по времена игре, Бик са Мајорке је елиминисао земљака Фернанда Вердаска у два сета – 6:4, 6:0.

Старији Вердаско је имао одлично отварање меча, јер је успео да одузме сервис Надалу и да поведе са 3:0. И тиме је само изнервирао краља шљаке...

Кључни је био шести гем, у којем је Вердаско сервирао за 4:2. Имао је две гем лопте, али му ни терен није помогао, зрно среће је стало на страну Надала, а он такве поклоне оберучке прихвата.

Рафа је узвратио брејком, изједначио на 3:3 и ту се моментум меча потпуно преокренуо на страну другог тенисера света. Надал је од наредних 10 гемова добио девет и рутински прошао у полуфинале мастерса у Риму, у којем брани титулу и 1.000 бодова за АТП листу.

Шпанац ће у полуфиналу играти са Стефаносом Циципасом, који га је прошле недеље у Мадриду савладао и то баш у полуфиналу, са 2:1 у сетовима.

Међу четири најбоља пласирао се Дијего Шварцман победом над Кеијем Нишикоријем (2:0), а његов ривал ће бити бољи из меча Новак Ђоковић – Хуан Мартин дел Потро.

Надал је за један час и 39 минута игре савладао Вердаска, по сетовима 6:4, 6:0.

Надал је у четвртак одиграо мечеве другог и трећег кола и противницима препустио укупно два гема у два меча, а сада је био нешто великодушнији према Фернанду и дао "чак" четири.

Вердасков отпор био је завидан на почетку меча. Старији Шпанац је повео са 3:1, али се Рафа вратио у сет и дошло се до 4:4.

Вердаско је тада имао чак три везане брејк прилике. Није их искористио, а од тог психолошког пада није успео да се опорави и није освојио ниједан гем до краја меча.

Надал ће у полуфиналу Рима за противника имати Грка Стефаноса Циципаса, који се међу најбоља четири пласирао јер му је Роџер Федерер предао меч.

У полуфинале пласирао се и омалени Аргентинац Дијего Шварцман. Он је изненађујуће лако победио Јапанца Кеија Нишикорија са 2-0 у сетовима – 6:4, 6:2.

Веома турбулентан први сет почео је са два брејка Аргентинца и вођством од чак 5:0. Ипак, Нишикори је успео да се малтене у потпуности врати у сет и да смањи предност противника на 5:4. Није успео да искористи 30:0 у наредном гему, па је Дијего брејком повео са 1-0.

У другом сету виђен је егал све до 2:2, када је Шварцман везао четири гема и дошао до заслужене победе.

Шварцманов противник у полуфиналу биће победник дуела који је заказан за 21 час и у којем се састају Новак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар