Rim: Verdasko poveo i samo naljutio Nadala!

Drugi teniser sveta slavio sa 6:4, 6:0! Nadalov "krompir" Verdasku za polufinale, Đoković saznao ime narednog rivala.  Španski teniser Rafael Nadal prošao je u polufinale Mastersa u Rimu pobedom nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom u dva odigrana seta.

Tenis 17.05.2019 | 17:27
Rim: Verdasko poveo i samo naljutio Nadala!
Protutnjao je i Rafael Nadal do polufinala mastersa u Rimu. Za nešto više od sat i po vremena igre, Bik sa Majorke je eliminisao zemljaka Fernanda Verdaska u dva seta – 6:4, 6:0.

Stariji Verdasko je imao odlično otvaranje meča, jer je uspeo da oduzme servis Nadalu i da povede sa 3:0. I time je samo iznervirao kralja šljake...

Ključni je bio šesti gem, u kojem je Verdasko servirao za 4:2. Imao je dve gem lopte, ali mu ni teren nije pomogao, zrno sreće je stalo na stranu Nadala, a on takve poklone oberučke prihvata.

Rafa je uzvratio brejkom, izjednačio na 3:3 i tu se momentum meča potpuno preokrenuo na stranu drugog tenisera sveta. Nadal je od narednih 10 gemova dobio devet i rutinski prošao u polufinale mastersa u Rimu, u kojem brani titulu i 1.000 bodova za ATP listu.

Španac će u polufinalu igrati sa Stefanosom Cicipasom, koji ga je prošle nedelje u Madridu savladao i to baš u polufinalu, sa 2:1 u setovima.

Među četiri najbolja plasirao se Dijego Švarcman pobedom nad Keijem Nišikorijem (2:0), a njegov rival će biti bolji iz meča Novak Đoković – Huan Martin del Potro.

Nadal je za jedan čas i 39 minuta igre savladao Verdaska, po setovima 6:4, 6:0.

Nadal je u četvrtak odigrao mečeve drugog i trećeg kola i protivnicima prepustio ukupno dva gema u dva meča, a sada je bio nešto velikodušniji prema Fernandu i dao "čak" četiri.

Verdaskov otpor bio je zavidan na početku meča. Stariji Španac je poveo sa 3:1, ali se Rafa vratio u set i došlo se do 4:4.

Verdasko je tada imao čak tri vezane brejk prilike. Nije ih iskoristio, a od tog psihološkog pada nije uspeo da se oporavi i nije osvojio nijedan gem do kraja meča.

Nadal će u polufinalu Rima za protivnika imati Grka Stefanosa Cicipasa, koji se među najbolja četiri plasirao jer mu je Rodžer Federer predao meč.

U polufinale plasirao se i omaleni Argentinac Dijego Švarcman. On je iznenađujuće lako pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 2-0 u setovima – 6:4, 6:2.

Veoma turbulentan prvi set počeo je sa dva brejka Argentinca i vođstvom od čak 5:0. Ipak, Nišikori je uspeo da se maltene u potpunosti vrati u set i da smanji prednost protivnika na 5:4. Nije uspeo da iskoristi 30:0 u narednom gemu, pa je Dijego brejkom poveo sa 1-0.

U drugom setu viđen je egal sve do 2:2, kada je Švarcman vezao četiri gema i došao do zaslužene pobede.

Švarcmanov protivnik u polufinalu biće pobednik duela koji je zakazan za 21 čas i u kojem se sastaju Novak Đoković i Huan Martin del Potro.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar