Ајнтрахт откупио Филипа Костића!

Какав посао Франкфурта - Костић и званично њихов! Долазак српских играча на позајмицу испоставио се као пун погодак за Ајнтрахт.  Такав играч се не испушта за сићу! Хамбургер добио 6. 500. 000 евра.

Фудбал 17.05.2019 | 16:20
Ајнтрахт откупио Филипа Костића!
После Луке Јовића и његов сународник Филип Костић званично је постао фудбалер Франфурта, саопштено је овог јутра на официјелном сајту клуба.

Костић је прошлог лета, у финишу прелазног рока, стигао на двогодишњу позајмицу из Хамбургера за коју је Ајнтрахт платио око пола милиона евра, да би искористили опцију откупа и "капарисали" српског репрезентативца за само 6.500.000 евра.

Тим из Франкфурта је тако одлучио да "скрати" позајмицу Србина и да одмах са њим потпише уговор на четири године - до 2023.

"Имали смо много среће с њим. То је играч који игра с много енергије, фокусиран је и лако се прилагођава, много нам је помогао ове сезоне", рекао је спортски директор Фреди Бобић који је Филипа Костића довео и у Штутгарт док је радио у овом клубу.

Филип Костић је ове сезоне прекомандован на нешто дефанзивнију улогу, игра лево крило у формацији с три штопера, а то је погодовало његовој каријери.

Постигао је десет голова и забележио 13 асистенција у свим такмичењима.

За разлику од Луке Јовића, он ће и наредне сезоне играти за Франкфурт.

Дуго ће се памтити у Франкфурту сезона која је на измаку, навијачи ће сигурно причати о години у којој су бриљирала тројица Срба на терену. И док је један, Лука Јовић, пред излазним вратима у највећем трансферу у историји Ајнтрахта, други, Филип Костић, тек постаје овог лета пуноправни члан Орлова из Франкфурта. И биће ту и наредне године, уз Мијата Гаћиновића.

Костић је у Ајнтрахт дошао на двогодишњу позајмицу из Хамбургера, који после испадања у другу лигу није могао да издржи његову плату, па га је радо пустио у Франкфурт. Договор два клуба је био да Филип остане до јуна 2020. године на позајмици, а Орлови су углавили и клаузулу да могу да га откупе за 6.500.000 евра.

И Костић је – експлодирао! Далеко од тога да је Филип играо слабо у Хамбургу, имао је и тамо сјајне епизоде, али је у Ајнтрахту пронашао себе и то на позицији крилног бека, који покрива целу страну. Стизао је српски репрезентативац и да затвара у одбрани и да асистира у нападу, али и да постиже голове.

За челнике Ајнтрахта није било дилеме: Костић је играч који се не испушта из руку. Годину дана пре него што му је истекла позајмица, Филип је откупљен и потписао је уговор до 30. јуна 2023. године.
„Филип је за нас прави срећни добитак. Он показује на терену динамичност, одлучност, флексибилност. Имао је велики утицај за нашу сјајну сезону“, рекао је директор Ајнтрахта Фреди Бобић.

Костић је ове сезоне одиграо 33 утакмице за клуб, постигао шест голова, а за 12 је асистирао. За таквог играча 6.500.000 евра је права ситница. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар