Ajntraht otkupio Filipa Kostića!

Kakav posao Frankfurta - Kostić i zvanično njihov! Dolazak srpskih igrača na pozajmicu ispostavio se kao pun pogodak za Ajntraht.  Takav igrač se ne ispušta za siću! Hamburger dobio 6. 500. 000 evra.

Fudbal 17.05.2019 | 16:20
Ajntraht otkupio Filipa Kostića!
Posle Luke Jovića i njegov sunarodnik Filip Kostić zvanično je postao fudbaler Franfurta, saopšteno je ovog jutra na oficijelnom sajtu kluba.

Kostić je prošlog leta, u finišu prelaznog roka, stigao na dvogodišnju pozajmicu iz Hamburgera za koju je Ajntraht platio oko pola miliona evra, da bi iskoristili opciju otkupa i "kaparisali" srpskog reprezentativca za samo 6.500.000 evra.

Tim iz Frankfurta je tako odlučio da "skrati" pozajmicu Srbina i da odmah sa njim potpiše ugovor na četiri godine - do 2023.

"Imali smo mnogo sreće s njim. To je igrač koji igra s mnogo energije, fokusiran je i lako se prilagođava, mnogo nam je pomogao ove sezone", rekao je sportski direktor Fredi Bobić koji je Filipa Kostića doveo i u Štutgart dok je radio u ovom klubu.

Filip Kostić je ove sezone prekomandovan na nešto defanzivniju ulogu, igra levo krilo u formaciji s tri štopera, a to je pogodovalo njegovoj karijeri.

Postigao je deset golova i zabeležio 13 asistencija u svim takmičenjima.

Za razliku od Luke Jovića, on će i naredne sezone igrati za Frankfurt.

Dugo će se pamtiti u Frankfurtu sezona koja je na izmaku, navijači će sigurno pričati o godini u kojoj su briljirala trojica Srba na terenu. I dok je jedan, Luka Jović, pred izlaznim vratima u najvećem transferu u istoriji Ajntrahta, drugi, Filip Kostić, tek postaje ovog leta punopravni član Orlova iz Frankfurta. I biće tu i naredne godine, uz Mijata Gaćinovića.

Kostić je u Ajntraht došao na dvogodišnju pozajmicu iz Hamburgera, koji posle ispadanja u drugu ligu nije mogao da izdrži njegovu platu, pa ga je rado pustio u Frankfurt. Dogovor dva kluba je bio da Filip ostane do juna 2020. godine na pozajmici, a Orlovi su uglavili i klauzulu da mogu da ga otkupe za 6.500.000 evra.

I Kostić je – eksplodirao! Daleko od toga da je Filip igrao slabo u Hamburgu, imao je i tamo sjajne epizode, ali je u Ajntrahtu pronašao sebe i to na poziciji krilnog beka, koji pokriva celu stranu. Stizao je srpski reprezentativac i da zatvara u odbrani i da asistira u napadu, ali i da postiže golove.

Za čelnike Ajntrahta nije bilo dileme: Kostić je igrač koji se ne ispušta iz ruku. Godinu dana pre nego što mu je istekla pozajmica, Filip je otkupljen i potpisao je ugovor do 30. juna 2023. godine.
„Filip je za nas pravi srećni dobitak. On pokazuje na terenu dinamičnost, odlučnost, fleksibilnost. Imao je veliki uticaj za našu sjajnu sezonu“, rekao je direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Kostić je ove sezone odigrao 33 utakmice za klub, postigao šest golova, a za 12 je asistirao. Za takvog igrača 6.500.000 evra je prava sitnica. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar