Година Душана Тадића: Ајакс и ја смо идеални пар!

Српски ас остварио снове у Амстердаму.

Фудбал 17.05.2019 | 14:30
Година Душана Тадића: Ајакс и ја смо идеални пар!
Прва два трофеја у каријери Душан Тадић је пригрлио у дресу Ајакса. Зато је и био највеселији на прославама трофеја, јер је у Амстердаму остварио баш оно због чега је и дошао међу Копљанике – да осваја пехаре.

После не толико успешних сезона у Саутемптону, Тадић је решио да се, гледајући квалитет лига, врати корак у назад. А, испоставило се да се, у ствари, винуо у неслућене висине! Два трофеја са Ајаксом, полуфинале Лиге шампиона, титула најбољег стрелца Холандије, још једно море асистенција...

Показало се да су Ајакс и Тадић, како тврди српски ас, идеалан пар.

„Рио Фердинанд је једном рекао како је Робин ван Перси идеалан избор за Манчестер јунајтед, због тима око њега, који ће га учинити још бољим играчем. Баш таква је и моја ситуација. Ајакс и ја смо идеалан пар. Били смо потребни једно другом, Ајакс мени и ја Ајаксу. Поносан сам на тако добар брак“, рекао је Тадићза Де Телеграф после прославе титуле.

Имао је Душан бројне понуде када је решио да оде из Саутемптона, али како је више пута рекао, само га је Ајаксова интересовала.

„Ајакс и ја смо имали исту визију у глави. Видео сам све ово као велики пројекат. Остварио се управо онако како сам га замишљао. Остварио сам све своје снове овде. Урадили смо фантастичан посао као тим“.

Минулих сезона српски ас је био познат као беспрекоран асистент. Ове године је „експлодирао“ и као голгетер, са 28 погодака у првенству однео је Златну копачку, заједно са Луком де Јонгом из ПСВ Ајндховена.

„Скоро сваке сезоне у каријери био сам човек са највише асистенција у тиму, где год да сам играо. Увек више волим да додам лопту саиграчу који је испред гола. Прелеп је осећај што сам сада најбољи стрелац лиге, али могу само да се захвалим другарима из Ајакса, који су ми додавали лопту када сам био у шансама“, нагласио је Душан Тадић.

Матурски плес фантастичне генерације је готов. Већ за који дан многи ће на неку другу страну, јер су своју мисију у Ајаксу завршили. Да ли ће међу њима бити и Душан Тадић, показаће наредни дани.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар