Godina Dušana Tadića: Ajaks i ja smo idealni par!

Srpski as ostvario snove u Amsterdamu.

Fudbal 17.05.2019 | 14:30
Godina Dušana Tadića: Ajaks i ja smo idealni par!
Prva dva trofeja u karijeri Dušan Tadić je prigrlio u dresu Ajaksa. Zato je i bio najveseliji na proslavama trofeja, jer je u Amsterdamu ostvario baš ono zbog čega je i došao među Kopljanike – da osvaja pehare.

Posle ne toliko uspešnih sezona u Sautemptonu, Tadić je rešio da se, gledajući kvalitet liga, vrati korak u nazad. A, ispostavilo se da se, u stvari, vinuo u neslućene visine! Dva trofeja sa Ajaksom, polufinale Lige šampiona, titula najboljeg strelca Holandije, još jedno more asistencija...

Pokazalo se da su Ajaks i Tadić, kako tvrdi srpski as, idealan par.

„Rio Ferdinand je jednom rekao kako je Robin van Persi idealan izbor za Mančester junajted, zbog tima oko njega, koji će ga učiniti još boljim igračem. Baš takva je i moja situacija. Ajaks i ja smo idealan par. Bili smo potrebni jedno drugom, Ajaks meni i ja Ajaksu. Ponosan sam na tako dobar brak“, rekao je Tadićza De Telegraf posle proslave titule.

Imao je Dušan brojne ponude kada je rešio da ode iz Sautemptona, ali kako je više puta rekao, samo ga je Ajaksova interesovala.

„Ajaks i ja smo imali istu viziju u glavi. Video sam sve ovo kao veliki projekat. Ostvario se upravo onako kako sam ga zamišljao. Ostvario sam sve svoje snove ovde. Uradili smo fantastičan posao kao tim“.

Minulih sezona srpski as je bio poznat kao besprekoran asistent. Ove godine je „eksplodirao“ i kao golgeter, sa 28 pogodaka u prvenstvu odneo je Zlatnu kopačku, zajedno sa Lukom de Jongom iz PSV Ajndhovena.

„Skoro svake sezone u karijeri bio sam čovek sa najviše asistencija u timu, gde god da sam igrao. Uvek više volim da dodam loptu saigraču koji je ispred gola. Prelep je osećaj što sam sada najbolji strelac lige, ali mogu samo da se zahvalim drugarima iz Ajaksa, koji su mi dodavali loptu kada sam bio u šansama“, naglasio je Dušan Tadić.

Maturski ples fantastične generacije je gotov. Već za koji dan mnogi će na neku drugu stranu, jer su svoju misiju u Ajaksu završili. Da li će među njima biti i Dušan Tadić, pokazaće naredni dani.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar