Матић: Косово није изгубљено

- Косово није изгубљено све док то не потпише Србија, рекао је некадашњи министар информисања СРЈ Горан Матић у емисији "ПУЛС" БН телевизије. Он је подвукао да Ккосово није изгубљено бомбардовањем, као и да је данас срећа што Србија има Русију на својој страни, што није био случај у вријеме НАТО бомбардовања.

Република Српска 16.05.2019 | 21:50
Матић: Косово није изгубљено
- Савезна Ррепублика Југославија је одгађала бомбардовање све до срамног приједлога у Рамбујеу, каже некадашњи министар информисања СРЈ Горан Матић, двадесет година након НАТО агресије на Србију.

Он наводи да је бомбардовање услиједило као резултат погрешног прорачуна Америке и НАТО-а који су сматрали да ће СРЈ за три дана пасти на кољена и потписати приједлог из Рамбујеа. "На крају, изборена је Резолуција 1244 у којој пише да је КиМ саставни дио Србије", рекао је Матић и додао:

"Косово није изгубљено бомбардовањем, али није испоштована ни Резолуција 1244 којом је планирано да на територију КиМ дођу трупе УН, што се није догодило. Тамо су дошле трупе НАТО-а и заједно са УЧК протјерале дио Срба са Косова и починили страшне злочине".

- Руси су у то вријеме соколили власти СРЈ, али је конкретна помоћ изостала, присјећа се Матић и наводи да је Русија убирала поене преко бомбардовања Југославије.



"Јељцин је стопирао било какву испоруку софистициране опреме. Рекао је ‚ако Србима дамо С300 они ће изазвати трећи свјетски рат. Питам, шта је била алтернатива? Да Срби изгину? Русија је убирала вријеме за себе и своје интересе, као што је постигла и да Срби замрзе НАТО", каже Матић у емисији БН ТВ.

Некадашњи министар информисања СРЈ наводи да Космет ни данас није изгубљен.

„Независност Косова зависи само од односа у међународној заједници. Косово никада не може да постане независно уколико Србија то не потпише. У овом тренутку Русија ће ветом бранити било какву промјену Резолуције 1244. Косово је независно само са становишта њихових политичара, а са становишта међународног права није“, рекао је Матић.

И данас, Балкан је, како каже, мјесто борбе за безбједносну превласт истока и запада.

“Америка третира ово подручје као стратешки битно за њихову безбједност. Руси са друге стране рачунају да смо словенска браћа и да ћемо овдје обезбиједити истурену позицију за неке њихове интересе и да нећемо приступити НАТО-у”, тврди Матић.

Интеграције са НАТО између БиХ и Србије ће бити, навео је Матић, истичући да је пуноправно чланство у Алијанси упитно.



БН ТВ

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

КиМ

16.05.2019 20:19

Нико нема право да потписе предају Косова, односно његову независност, треба испоштовати народ и српске светиње. То би била апсолутна издаја српства, поготово мијењање територија у Прешевској долини за сјервер Косова, јер наведено припада Србији. Косово нема алтернативу, Србија би изгубила тим чином, али заиста, ненадокнадиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.05.2019 21:03

Косово је заврсена прица, потписао или не. Проблем је пуно веци, југ Србије укљуцујуци и Нис је угрозен. Пропаст наса.

Name

Јељцин

16.05.2019 22:06

Добро је рекао Јељцин.Ми увијек изазовемо свјетски рат.Паметан стари.

Name

има ту један 'проблем'

17.05.2019 00:48

Има ту један 'проблем' а то је да је је Кумановски споразум десетак дана након потписивања ратификовала [озваницила/усвојила] скупстина СЦГ. А том ратификацијом је у ствари кумановски споразум постао легални медјународно-правни докуменат који це прихватити/признати сваки медјународни суд А да би се тај споразум раскинуо сагласност мора дати и друга страна потписница {НАТО}. Дали сте примјетили да ама бас нико у Србији ни не помиње могуцност раскидања кумановског. Са друге страве сеф Вуцицевог кабинета Никола Селаковиц неки дан лепо реце реце да је УН резолуцијом 1244 предвидјено и одрзавање референдума на .Косову. А резултат референдума у дрзави у којој Албанци цине 93% становника вец унапред моземо предвидити

Name

Ре КиМ

17.05.2019 05:39

Док се бавимо Косовом,Јузна Србија и Република Српска постају буквално пустиња у којој траву нема ко да покоси.

Name

Центар свијета

17.05.2019 07:12

Засто би ми икада изазивали рат,било какав. Своји на своме.А засто се свијетске силе понасају тако према овемо простору, је друга прица. Не постоји нацин, да било ко од народа овдје угоди тим силама, увијек је неко од њих незадовољан и проводи своју силу за своје интересе. Могу на овим просторима и мајмуни да зиве, увијек це се исто понасати. О Јелцињовој памети, не треба губити вријеме.

Name

Маниту

16.05.2019 20:31

Америка није изгубљена док је ми индијанци не признамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куда плови овај брод ?

16.05.2019 20:32

Мислим да су игре биле велике . Запад се увјезбавао на нама и припрема се да нападне русију. Како смо могли да цујемо од НАТО генелала они су све то олако сватили. Поред толике надмоцности ,изолације земље , ембарга , и други недаца Које су Србију снасле . Нико није могао предпоставити да це Срби показати такаву способност у борби са 1000 пута јацин непријатељем. Сад сви признају да је то била класицна агресија унапријед испланирана. У медјувремену Путин је дигао русију и показао да има боље орузје од запада . Мислим да је то спасило свијет од трецег свјетског рата. Парада у Нису је многима била кост у грлу и мислим да це сада многи на Балкану да оладе главу и да це овај део Европе кренути у мирније воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

17.05.2019 06:04

Нато вас бомбардовао ви побјегли са Косова и као ви се нешто супроставили. Какве сте усијане главе и колико сами себе лажете ви можете ратовати још 200 година ал нећете добити ни Косово нити дио БиХ само још можете изгубити и Војводину па да вам граница буде поред Београда

Name

Директ

17.05.2019 09:45

Босна, ви Босњаци сте осудјени на 20 и несто територије БиХ, у сендвицу измедју Срба и Хрвата. Немате ни екслузивно право у БиХ, фактицки Србија вам до улаза у Сарајево тако да немојте ви о Србији која се своди на Београдски пасалук, када сте ви Босњаци у много неповољнијем полозају.

Name

ре.Директ

17.05.2019 13:08

То је тако само у твојим сновима,....превисе си нам дао 20%,...срби стари и у нестанку, и мањински хрвати мајоризирани западни Мостар и Сироки Б. сила сте нема ста,...заборавио си оних 50+%,...у ствари то је сада 56-58%, али сањај ти и даље, бице ти лаксе, само буђење це бити болно и сурово,...ђикане...

Name

ре

17.05.2019 13:10

НАТО угази са пар ракета ту силу невиђену. Без да је цизмом кроцио. Јад и цемер од силе.

Name

Директ

17.05.2019 19:57

Само се ви Босњаци уздајте у тудју лосу демографију, а ни васа није у добрим стању.

Name

Пера

17.05.2019 21:21

НАТО се није препао параде у Нису већ параде у Бањој Луци

Name

ЗОКИ

16.05.2019 20:39

Господо моја можемо ми да пјевамо што год хоцемо,што се једном изгуби невраца се више хтијели ми то или не Косово је давно изгубљено.Можемо ми овако да прицамо да недамо Косово,а косова немамо нити цемо га икад више имати.За нас и нашу дијецу и њихову будуцност је једина солуција разграничење и свако себи па да се ухватимо посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

16.05.2019 23:17

У праву си. Свако себи. Албанци у Албанију, на исти начин како их је увозио на силу шепави бравар, због чега је убијен Ранковић, јер се успротивио таквом демографском насиљу. Онда Срби с КиМ да се врате на КиМ, онако брзо као што су и протјеривани. Е, онда да се свако ухвати свог посла! До тада мира нема и неће га бити и ићиће се даље и даље, све док више не будеш имао гдје гледати свог посла, па ћеш бјежати у иностранство и отуда србовати!

Name

боки

17.05.2019 00:53

Слазем се !! Ми Срби на једној страни говоримо како ама бас никада нецемо дозволити да се РС распадне или 'утопи' у јединствену БХ, а на другој страни оцекујемо да цемо добити назад цијелу територију Косова, као да република Косово није никада ни постојала

Name

Преговори тек предстоје

17.05.2019 03:54

О Косову тек предстоје разговори. Није само Косово проблем . Таквих слуцајева има у свијету много.Косово је издрзавала Србија а сана ЕУ . Они немају никакве самсе да опстану економски.Парада у Нису је многима у грлу а посебно у Пристини и Сарајеву .Сами се јависе да не заборавимо са ким зивимо.

Name

Миленко

16.05.2019 23:44

Милосевиц је УЗРОК а НАТО је ПОСЉЕДИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2019 09:38

Узрок је много дубљи, Милосевиц је био само пијун на саховској табли великих играца, а НАТО "као и обицно" промасен слуцај. Ткзв. независно Косово је само прво полувријеме, док у другом исто губи посто је 13 земаља повукло признање Косова. Историја је показала да побједјује онај ција је задња.

Name

правда

17.05.2019 05:14

КОСОВО ЈЕ САСТАВНИ ДИО СРБИЈЕ БИЛО И БИЦЕ КАДА ТАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.05.2019 08:07

Е нек си им написао, ови из ЕУ и САД/а мислили да ти нецес реаговати, какви циркузанти, ех.

Name

БОЛЕ

17.05.2019 06:06

Косово је давно отисло ми се само тјесимо и надамо али све је узалуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имењак

17.05.2019 06:08

Тачно је да Србија неће потписати предају Косово из разлога што је нико ништа неће ни питати! Треба, ради будућих генерација посматрати тренутно стање које није ни мало повољно а камо ли у будућности! Ова гарнитура осим наводног брањења већ изгубљеног Косова из Београда, грађанима Србије не доноси бољитак, мир и благостање! Шта могу грађанима понудити осим празних прича, немира и страха од рата и свега што носи евентуални оружани сукоб!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.05.2019 06:31

Матиц је рекао и да је Република Српска најпогоднија земља у окрузењу за инвестирање. Треба поменути све сто је цовјек говорио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wоркд wар

17.05.2019 07:17

Није проблем што Срби 1999. нису имали С300 већ што га ни данас немају,нису Србима непријатељи Руси,њемци,американци већ мали народи муслимани јањичари,словенци покатоличени,хрвати покатоличени,шиптари потурчени и они које они убјеђују против срба британци а сви заједно су усташе и творе исламскокатоличку унију са сједиштем у ватикану пројекат ЕУ-Нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

17.05.2019 07:18

Србија никад ниста није изгубила, само је поразена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.05.2019 09:28

Србија никад није била поразена у рату, вец у миру.

Name

ре

17.05.2019 13:16

Смрдија је мудо марјаново. Јад цемер и биједа, распаст це се и ово сто имају тренутно,..слуге и вазали вјецни, за туђе интересе..

Name

Директ

17.05.2019 18:02

Све земље на Балкану вазалске, само сто је неко висе, а неко мање. Фактицки, све земље на Балкану, изузев Србије и Републике Српске, су фулл вазали.

Name

Милош

17.05.2019 09:37

Овај човек је деведесетих сваки дан етикетирао и вређао грађане Србије да су издајници и плаћеници. Као прави јуловац је побегао после 5.Октобра и сада кад је безбедно за Мирине јуловце и шешељеве радкале опет креће са старом причом.ДОС је крив јер их је све пустио да са парама побегну и сад се оснажени враћају .Све док је јуловаца и шешељеваца Србима спаса нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

17.05.2019 13:34

Ма све треба ћерати и Трст тражити од Италије . Трст је наш ,Трст је наш и демонстрације организовати.

ОДГОВОРИТЕ