Вањине тројке "преломиле" Мегу, Партизан на 6-0!

Шутер црно-белих био распуцан и прецизан у још једној победи против тима Дејана Милојевића. Партизан остао перфектан после гостовања Меги! Кошаркаши Партизана победили су на гостовању Мега Бемакс са 90:81, у шестом колу Суперлиге Србије.  Пејџ и Маринковић тројкама убили Мегу у појам.  Партизан славио шести узастопни тријумф у Суперлиги Србије.

Кошарка 16.05.2019 | 20:09
Вањине тројке "преломиле" Мегу, Партизан на 6-0!
Изабраници Андрее Тринкијерија остали су перфектни и после овог дуела, што значи да су практично обезбедили прво место пред плеј-оф.

Најефикаснији у победничком саставу био је Вања Маринковић са 17 поена, Јарамаз је имао 14, Пејџ 13, а Новица Величковић 12 поена.

Домаћи тим предводио је Гога Битадзе са 24 поена, 15 скокова, четири блокаде и пет фаулова, за 36 индексних поена.

Црно-бели боље су отворили утакмицу и већ после неколико минута имали су +7, 2:9. Мега је успела да се врати до краја деонице, међутим Пејџ је погодио две тројке и резултат на семафору био је 19:23.

У другој четвртини гледали смо лошу кошарку, низале су се грешке на обе стране и овај период игра није обећавао. Међутим, обе екипе ушле су у добар ритам пред крај, поготово Партизан.

На полувреме отишло се с резултатом 36:48, пошто је Огњен Јарамаз погодио тројку уз звук сирене.

Током треће четвртине црно-бели су успели да дођу и до +16, али баш као што је случај био у првом полувремену, Мега је успела да се врати. Прорадио је шут за три поена и пред последњу деоницу, 67:73.

У последњем кварталу није се постављало питање победника, иако је домаћи састав успео да се са -18 врати на -7. Ипак, времена је било мало и црно-бели су остварили заслужено дошли до тријумфа.

Партизан мирно чува перфектан скор у Групи Б Суперлиге.

Екипа Андрее Тринкијерија победила је и у другом "јадранском" дербију и направила највећи корак ка освајању првог места уочи полуфинала:

Мега - Партизан 81:90 (19:23, 17:25, 20:15, 25:27)

Италијански стручњак извео је на паркет дворане "Мега Фактори" у Београду комплетнији тим него у прошлом колу, јер је плејмејкер Маркус Пејџ заиграо са заштитном маском на лицу, због повреде носа задобијене на гостовању Новом Пазару.

Додатна "опрема" није направила превелики проблем Американцу, јер је у првој четвртини убацио две тројке, а у другој још две и тако показао тренеру да ће бити спреман да игра и у наредним мечевима, без обзира на проблем. Његови погоци допринели су добром шутерском ритму гостију и тим "оружјем" црно-бели су и остварили други суперлигашки тријумф против истог ривала.

Контролисали су резултат Тринкијеријеви играчи од старта меча, у трећој четвртини су први пут повели и двоцифреном разликом, а у 25. минуту су стигли и до "плус 16", поготком Ђорђа Гагића за 58:42.

Мега је узвратила поенима запаженог Гоге Битадзеа (индекс 38) и тројкама Далибора Илића и Луке Ашћерића, па је до последње паузе у доброј мери смањила тај "минус" (56:63) и наговестила борбу у завршној четвртини.

У том тренутку, одговорност је у Паризановом нападу преузео Вања Маринковић и са три убачене тројке у низу "преломио" меч. У серији погодака гостију, хицима из даљине учествовали су и Раде Загорац и Новица Величковић, који је погодио за поново великих 78:62.

Иако је Мега до краја направила још једну серију (8:0), Никола Јанковић је закуцавањем три и по минута пре краја ставио тачку на утакмицу и на тријумф фаворита, који ће и у следећем колу наставити серију гостовања, на утакмици против Тамиша у панчевачком "Стрелишту" против Тамиша (субота, 18. мај).

Савршена вожња суперлигашким теренима се наставља. Парни ваљак је неогребан прошао кроз још једну кривину, вероватно најтежу, пошто је у шестој етапи био бржи од Мега Бемкаса (90:81) и учврстио се на челу каравана Групе Б. Победом у београдском насељу Браће Јерковић остао је Партизан на првом месту и стекао реалне изгледе да ту и остане што би му донело предност домаћег терена у плеј-офу.

Тим Андрере Тринкијерија је све време диктирао ритам и остварио девети узастопни тријумф у међусобним окршајима са екипом Дејана Милојевића. Четврти ове сезоне, међутим, не тако убедљив као у првом дуелу у Пиониру пре три седмице, на старту такмичења, кад је било +33.

Овога пута „само“ девет, мада је за црно-беле најважније да се ниједног тренутка није постављало питање победника. Поготово што је госте служио шут, што се најбоље могло видети на основу погодака за три поена. Ван линије 6,75 Партизан је био прецизан чак 13 пута наспрам 11 погодака Меге, уз напомену да су гости чак пет тројки дали почетком треће деонице и преломили меч. Били су бољи и у скоку (46:42) и у асистенцијама (22:14) и заслужено славили чак и без првог центра Џока Лендељла.

У његовом одуству екипом је, посебно у првом полувремену, дириговао Маркус Пејџ, погодивши четири везане тројке. У наставку се распуцао Вања Маринковић (три везана далекометна хица), а уз помоћНовице Величковића и Огњена Јарамаза разлика се у једном тренутку попела на 18 поена.

Домаћину није вредело ни што се преко Гоге Битадзеа вратио на седам кошева минуса (укупно 26 поена, 15 скокова), али до тоталног обрта није могао, па је остао на другом месту.

Код Партизана је најефикаснији био Вања Маринковић са 17, пратили су га Огњен Јарамаз (14) и Маркус Пејџ (13), а одличан је био и ветеран Новица Величковић, који је избијање на друго место вечне листе клупских играча са највише утакмица украсио дабл-дабл учинком (12 поена, 11 скокова).

Партизан ће до краја гостовати Тамишу, Динамику и ОКК Београду, 30. маја лчека Слободу, али се после вечерашњег славља над Мегом може констатовати да ће у полуфинале плеј-офа ући са прве позиције из Групе Б.

МЕГА: Мишковић 10, Чарапић, Битадзе 26 (15 ск, индекс 38), Мокока 11 (3/5 за три), Илић 5, Марјановић 7, Зарић, Јањић, Фундић 4, Копривица, Ашћерић 12, Атић 6.

ПАРТИЗАН: Јарамаз 14, Величковић 12 (11 ск), Загорац 9 (2/3 за три), Н. Јанковић 10, Ренфро 2 (8 ас), Гагић 5, Маринковић 17 (4/5 за три), Пецарски, С. Јанковић 5, Пушица, Николић 3, Пејџ 13 (4/6 за три).

Резултати 6. кола Групе "Б"

Мега - Партизан 81:90
Слобода - Нови Пазар у току
Динамик - Тамиш у току

Табела: Партизан 6-0, Мега Бемакс 4-2, Тамиш 2-3, Динамик 2-3, Слобода 1-4, Нови Пазар 1-4.

Парови 7. кола: Тамиш - Партизан (субота, 19 часова), Нови Пазар - Мега (недеља, 17), Слобода - Динамик (недеља, 17)

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар