Vanjine trojke "prelomile" Megu, Partizan na 6-0!

Šuter crno-belih bio raspucan i precizan u još jednoj pobedi protiv tima Dejana Milojevića. Partizan ostao perfektan posle gostovanja Megi! Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Mega Bemaks sa 90:81, u šestom kolu Superlige Srbije.  Pejdž i Marinković trojkama ubili Megu u pojam.  Partizan slavio šesti uzastopni trijumf u Superligi Srbije.

Košarka 16.05.2019 | 20:09
Vanjine trojke "prelomile" Megu, Partizan na 6-0!
Izabranici Andree Trinkijerija ostali su perfektni i posle ovog duela, što znači da su praktično obezbedili prvo mesto pred plej-of.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vanja Marinković sa 17 poena, Jaramaz je imao 14, Pejdž 13, a Novica Veličković 12 poena.

Domaći tim predvodio je Goga Bitadze sa 24 poena, 15 skokova, četiri blokade i pet faulova, za 36 indeksnih poena.

Crno-beli bolje su otvorili utakmicu i već posle nekoliko minuta imali su +7, 2:9. Mega je uspela da se vrati do kraja deonice, međutim Pejdž je pogodio dve trojke i rezultat na semaforu bio je 19:23.

U drugoj četvrtini gledali smo lošu košarku, nizale su se greške na obe strane i ovaj period igra nije obećavao. Međutim, obe ekipe ušle su u dobar ritam pred kraj, pogotovo Partizan.

Na poluvreme otišlo se s rezultatom 36:48, pošto je Ognjen Jaramaz pogodio trojku uz zvuk sirene.

Tokom treće četvrtine crno-beli su uspeli da dođu i do +16, ali baš kao što je slučaj bio u prvom poluvremenu, Mega je uspela da se vrati. Proradio je šut za tri poena i pred poslednju deonicu, 67:73.

U poslednjem kvartalu nije se postavljalo pitanje pobednika, iako je domaći sastav uspeo da se sa -18 vrati na -7. Ipak, vremena je bilo malo i crno-beli su ostvarili zasluženo došli do trijumfa.

Partizan mirno čuva perfektan skor u Grupi B Superlige.

Ekipa Andree Trinkijerija pobedila je i u drugom "jadranskom" derbiju i napravila najveći korak ka osvajanju prvog mesta uoči polufinala:

Mega - Partizan 81:90 (19:23, 17:25, 20:15, 25:27)

Italijanski stručnjak izveo je na parket dvorane "Mega Faktori" u Beogradu kompletniji tim nego u prošlom kolu, jer je plejmejker Markus Pejdž zaigrao sa zaštitnom maskom na licu, zbog povrede nosa zadobijene na gostovanju Novom Pazaru.

Dodatna "oprema" nije napravila preveliki problem Amerikancu, jer je u prvoj četvrtini ubacio dve trojke, a u drugoj još dve i tako pokazao treneru da će biti spreman da igra i u narednim mečevima, bez obzira na problem. Njegovi pogoci doprineli su dobrom šuterskom ritmu gostiju i tim "oružjem" crno-beli su i ostvarili drugi superligaški trijumf protiv istog rivala.

Kontrolisali su rezultat Trinkijerijevi igrači od starta meča, u trećoj četvrtini su prvi put poveli i dvocifrenom razlikom, a u 25. minutu su stigli i do "plus 16", pogotkom Đorđa Gagića za 58:42.

Mega je uzvratila poenima zapaženog Goge Bitadzea (indeks 38) i trojkama Dalibora Ilića i Luke Ašćerića, pa je do poslednje pauze u dobroj meri smanjila taj "minus" (56:63) i nagovestila borbu u završnoj četvrtini.

U tom trenutku, odgovornost je u Parizanovom napadu preuzeo Vanja Marinković i sa tri ubačene trojke u nizu "prelomio" meč. U seriji pogodaka gostiju, hicima iz daljine učestvovali su i Rade Zagorac i Novica Veličković, koji je pogodio za ponovo velikih 78:62.

Iako je Mega do kraja napravila još jednu seriju (8:0), Nikola Janković je zakucavanjem tri i po minuta pre kraja stavio tačku na utakmicu i na trijumf favorita, koji će i u sledećem kolu nastaviti seriju gostovanja, na utakmici protiv Tamiša u pančevačkom "Strelištu" protiv Tamiša (subota, 18. maj).

Savršena vožnja superligaškim terenima se nastavlja. Parni valjak je neogreban prošao kroz još jednu krivinu, verovatno najtežu, pošto je u šestoj etapi bio brži od Mega Bemkasa (90:81) i učvrstio se na čelu karavana Grupe B. Pobedom u beogradskom naselju Braće Jerković ostao je Partizan na prvom mestu i stekao realne izglede da tu i ostane što bi mu donelo prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Tim Andrere Trinkijerija je sve vreme diktirao ritam i ostvario deveti uzastopni trijumf u međusobnim okršajima sa ekipom Dejana Milojevića. Četvrti ove sezone, međutim, ne tako ubedljiv kao u prvom duelu u Pioniru pre tri sedmice, na startu takmičenja, kad je bilo +33.

Ovoga puta „samo“ devet, mada je za crno-bele najvažnije da se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika. Pogotovo što je goste služio šut, što se najbolje moglo videti na osnovu pogodaka za tri poena. Van linije 6,75 Partizan je bio precizan čak 13 puta naspram 11 pogodaka Mege, uz napomenu da su gosti čak pet trojki dali početkom treće deonice i prelomili meč. Bili su bolji i u skoku (46:42) i u asistencijama (22:14) i zasluženo slavili čak i bez prvog centra Džoka Lendeljla.

U njegovom odustvu ekipom je, posebno u prvom poluvremenu, dirigovao Markus Pejdž, pogodivši četiri vezane trojke. U nastavku se raspucao Vanja Marinković (tri vezana dalekometna hica), a uz pomoćNovice Veličkovića i Ognjena Jaramaza razlika se u jednom trenutku popela na 18 poena.

Domaćinu nije vredelo ni što se preko Goge Bitadzea vratio na sedam koševa minusa (ukupno 26 poena, 15 skokova), ali do totalnog obrta nije mogao, pa je ostao na drugom mestu.

Kod Partizana je najefikasniji bio Vanja Marinković sa 17, pratili su ga Ognjen Jaramaz (14) i Markus Pejdž (13), a odličan je bio i veteran Novica Veličković, koji je izbijanje na drugo mesto večne liste klupskih igrača sa najviše utakmica ukrasio dabl-dabl učinkom (12 poena, 11 skokova).

Partizan će do kraja gostovati Tamišu, Dinamiku i OKK Beogradu, 30. maja lčeka Slobodu, ali se posle večerašnjeg slavlja nad Megom može konstatovati da će u polufinale plej-ofa ući sa prve pozicije iz Grupe B.

MEGA: Mišković 10, Čarapić, Bitadze 26 (15 sk, indeks 38), Mokoka 11 (3/5 za tri), Ilić 5, Marjanović 7, Zarić, Janjić, Fundić 4, Koprivica, Ašćerić 12, Atić 6.

PARTIZAN: Jaramaz 14, Veličković 12 (11 sk), Zagorac 9 (2/3 za tri), N. Janković 10, Renfro 2 (8 as), Gagić 5, Marinković 17 (4/5 za tri), Pecarski, S. Janković 5, Pušica, Nikolić 3, Pejdž 13 (4/6 za tri).

Rezultati 6. kola Grupe "B"

Mega - Partizan 81:90
Sloboda - Novi Pazar u toku
Dinamik - Tamiš u toku

Tabela: Partizan 6-0, Mega Bemaks 4-2, Tamiš 2-3, Dinamik 2-3, Sloboda 1-4, Novi Pazar 1-4.

Parovi 7. kola: Tamiš - Partizan (subota, 19 časova), Novi Pazar - Mega (nedelja, 17), Sloboda - Dinamik (nedelja, 17)

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar