"Малоун зна све о Србији, показује три прста!"

"Стално ми је причао о нашој историји, рату у бившој Југославији и понекад сам имао утисак да о томе зна више од мене", присетио се Саша Павловић током разговора са студентима у Београду.

Кошарка 16.05.2019 | 21:24
"Малоун зна све о Србији, показује три прста!"
Бивши кошаркаш Саша Павловић је гостујући на Факултету за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла" говорио о многобројним анегдотама из НБА лиге, а једна је посебно привукла пажњу студената с којима је поделио деценијско искуство играња у Америци.

Док је играо у Кливленду сарађивао је са Мајклом Малоуном, који је у то време био помоћни тренер у Кавсима, а мало је познато да су се њих двојица одлично слагали…

Садашњи први тренер Денвера, који је "сложио" тренутну екипу и дао слободу Николи Јокићу тако да су Нагетси играли полуфинале Запада, био је веома инспиративна личност за Павловића у данима у Охају, а неке од ствари које је испричао појашњавају зашто се толико добро слаже са Сомборцем.

Павловић је открио да је био и те како изненађен колико Мелоун зна о историји Србије.

"Стално ми је причао о нашој историји, рату у бившој Југославији и понекад сам имао утисак да о томе зна више од мене, а кад год би видео мог оца на трибинима показивао му је три прста. Малоун заиста обожава Србију…", казао је Павловић.

"Знао сам да ће бити добар тренер, само је било потребно да му се пружи шанса. Када сам видео да је Јокић код њега у тиму знао сам да ће добити праву шансу. Много ми је драго што сарађују на овако високом нивоу и стварно ми је жао што Денвер Нагетси нису успели да се пласирају у финале Западне конференције".

Неизбежно питање било је и о самом Јокићу који је невероватно играо током лигашког дела сезоне, али у плеј-офу где је бележио најбоље статистичке параметре до сада. 

"Јокић заиста ради нешто невероватно. Осим што постиже поене, он скаче и асистира. То ради на врло атрактиван начин. Драго ми је због њега, јер је одличан момак. Такође, он обара теорије да НБА лигу могу да играју само играчи који су атлете. Добро је за НБА то што и такви играчи могу да играју врхунску кошарку, а добро је и за младе који пожеле да играју кошарку да кажу можда могу и ја", испричао је Павловић у обраћању студентима.

Осим њих веома добру сезону у Кингсима имали су Богдановић и Бјелица, с тим да Кингси нису успели да се пласирају у плеј-оф због слабог финиша сезоне.

"Драго ми је што су отишли код Дивца у Сакраменто. Показали су да могу тамо да играју. Мило ми је кад год неко од наших направи нешто добро. Бјелицу не знам толико добро, а Богдан је осуђен на успех јер је посвећен максимално", казао је Павловић и наставио да хвали Богдановића.

"Само му је кошарка у глави. Напредује из дана у дан. Има огромно самопоуздање. Очекујем његов напредак из године у годину".

Њих двојица, надамо се и сва тројица иако је Јокић остао недоречен, наступиће за репрезентацију Србије на предстојећем Мундобаскету у Кини где ће Србија поново "пуцати" на медаљу, што је увек циљ "орлова" на сваком такмичењу.

"Имао сам прилику да сарађујем са Салетом Ђорђевићем и у њега увек треба веровати. Он је невероватан тренер који плени позивитном енергијом и самопоуздањем".

"Понекад мислиш да то што каже не може а се деси, а деси се на крају", закључио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар