"Maloun zna sve o Srbiji, pokazuje tri prsta!"

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene", prisetio se Saša Pavlović tokom razgovora sa studentima u Beogradu.

Košarka 16.05.2019 | 21:24
"Maloun zna sve o Srbiji, pokazuje tri prsta!"
Bivši košarkaš Saša Pavlović je gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" govorio o mnogobrojnim anegdotama iz NBA lige, a jedna je posebno privukla pažnju studenata s kojima je podelio decenijsko iskustvo igranja u Americi.

Dok je igrao u Klivlendu sarađivao je sa Majklom Malounom, koji je u to vreme bio pomoćni trener u Kavsima, a malo je poznato da su se njih dvojica odlično slagali…

Sadašnji prvi trener Denvera, koji je "složio" trenutnu ekipu i dao slobodu Nikoli Jokiću tako da su Nagetsi igrali polufinale Zapada, bio je veoma inspirativna ličnost za Pavlovića u danima u Ohaju, a neke od stvari koje je ispričao pojašnjavaju zašto se toliko dobro slaže sa Somborcem.

Pavlović je otkrio da je bio i te kako iznenađen koliko Meloun zna o istoriji Srbije.

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi video mog oca na tribinima pokazivao mu je tri prsta. Maloun zaista obožava Srbiju…", kazao je Pavlović.

"Znao sam da će biti dobar trener, samo je bilo potrebno da mu se pruži šansa. Kada sam video da je Jokić kod njega u timu znao sam da će dobiti pravu šansu. Mnogo mi je drago što sarađuju na ovako visokom nivou i stvarno mi je žao što Denver Nagetsi nisu uspeli da se plasiraju u finale Zapadne konferencije".

Neizbežno pitanje bilo je i o samom Jokiću koji je neverovatno igrao tokom ligaškog dela sezone, ali u plej-ofu gde je beležio najbolje statističke parametre do sada. 

"Jokić zaista radi nešto neverovatno. Osim što postiže poene, on skače i asistira. To radi na vrlo atraktivan način. Drago mi je zbog njega, jer je odličan momak. Takođe, on obara teorije da NBA ligu mogu da igraju samo igrači koji su atlete. Dobro je za NBA to što i takvi igrači mogu da igraju vrhunsku košarku, a dobro je i za mlade koji požele da igraju košarku da kažu možda mogu i ja", ispričao je Pavlović u obraćanju studentima.

Osim njih veoma dobru sezonu u Kingsima imali su Bogdanović i Bjelica, s tim da Kingsi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of zbog slabog finiša sezone.

"Drago mi je što su otišli kod Divca u Sakramento. Pokazali su da mogu tamo da igraju. Milo mi je kad god neko od naših napravi nešto dobro. Bjelicu ne znam toliko dobro, a Bogdan je osuđen na uspeh jer je posvećen maksimalno", kazao je Pavlović i nastavio da hvali Bogdanovića.

"Samo mu je košarka u glavi. Napreduje iz dana u dan. Ima ogromno samopouzdanje. Očekujem njegov napredak iz godine u godinu".

Njih dvojica, nadamo se i sva trojica iako je Jokić ostao nedorečen, nastupiće za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu u Kini gde će Srbija ponovo "pucati" na medalju, što je uvek cilj "orlova" na svakom takmičenju.

"Imao sam priliku da sarađujem sa Saletom Đorđevićem i u njega uvek treba verovati. On je neverovatan trener koji pleni pozivitnom energijom i samopouzdanjem".

"Ponekad misliš da to što kaže ne može a se desi, a desi se na kraju", zaključio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar