Младом Семберцу 60 милиона ЕУР

Обештећење за Јовића износиће око 60 милиона евра, мада још увек није познато да ли ће део комплетног трансфера бити неки играч Реал Мадрида, који би отишао у супротном смеру. Као једна од потенцијалних опција помињао се Маријано Дијаз, чија се вредност процењује на око 20 милиона евра. Поред њега помињале су се и Раул Томас и Педро Дијаз, али би клуб из Франкфурта најрадије да узме већ потпуно формираног играча какав је Маријано Дијаз.

Република Српска 16.05.2019 | 16:40
Младом Семберцу 60 милиона ЕУР
Након утакмице са Бајерном,Мадриђани су одреговали џентлменски, сачекаће крај недеље да млади нападач заврши све обавезе са Ајнтрахтом, а онда комплетирати преговоре у великом стилу.

Договор је постигнут, а за званичну верификацију истог чека се последњи судијски звиждук у овој сезони. Сјајни српски нападач Лука Јовић потписаће уговор са Реал Мадридом наредне седмице, пошто жели да задржи фокус до краја сезоне и утакмице са Бајерном у суботу, пише мадридски АС, који је први изашао са информацијом да је посао завршен, као и свим пратећим детаљима око трансфера.

Последња утакмица у сезони је изузетно важна, како за Бајерн који се бори за титулу, тако и за састав Адолфа Хитера, који још увек није изгубио све шансе за пласман у Лигу шампиона. Мадриђани су одреговали џентлменски, сачекаће крај недеље, а онда окончанти преговоре у великом стилу.

Обештећење за Јовића износиће око поменутих 60.000.000 евра, мада још увек није познато да ли ће део комплетног трансфера бити неки играч Реал Мадрида, који би отишао у супротном смеру. Као једна од потенцијалних опција помињао се Маријано Дијаз, чија се вредност процењује на око 20.000.000 евра. Поред њега помињале су се и Раул Томас и Педро Дијаз, али би клуб из Франкфурта најрадије да узме већ потпуно формираног играча, какав је Маријано Дијаз.

Млади нападач ће са 27 голова у овој сезони одмах постати жестока конкуренција искусном Кариму Бенземи, од којег ће у наредних неколико година у потпуности преузети улогу главног голгетера у екипи. Наравно, то не значи да неће имати важну улогу већ наредне сезоне, с обзиром на профил француског нападача, па ће често бити и заједно на терену.

Према ранијим информацијама из истог извора, Јовић ће потписати уговор на чак шест сезона и тако наставити низ младих талентованих појачања Мадриђана (Асенсио, Себаљос и Браим Дијаз) који су се обвезали на шестогодишњу верност Краљевском клубу.

Протеклих дана у шпанским медијима помињала се информација да је Фали Рамадани дошао на финалне преговоре и да је имао састанак са другим човеком Мадриђана Хосеом Анхелом Санчезон. Јовић ће тако на Сантијаго Бернабеу стићи пре Едена Азара, који би такође до краја месеца требало да буде потврђен као велико појачање Реала.

Кључни тренутак за спровођење операције зване "Лука Јовић" био је 17. април, када је Ајнтрахт и званично искористио опцију да за 8.000.000 евра откупи Србина из Бенфике. Од тог тренутка немачки клуб је био слободан да отпочне и формалне преговоре са Мадриђанима. Бенфики следује 20 процената од укупног износа обештећења.

Извор: моззартспорт.цом

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

мајстор

16.05.2019 14:53

Срецно било.Момак заслузио

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.05.2019 21:35

Обестецење је 60 милиона, то иде клубу који га продаје, не њему...

Name

децко

16.05.2019 14:56

Трцао за лоптом и зарадио милионе! Која глупост! Фудбалери би по правилу требали имати максимално 2000 КМ мјесецно... и тамо гдје зарада прелази ту цифру, то висе није фудбал, вец бизнис!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келевра

16.05.2019 15:30

Јбг. боли тебе сто осим остављања непотребних коментара, немас никакав други таленат.

Name

децко

16.05.2019 16:34

Ако је писменост талент,...

Name

Борис

16.05.2019 17:52

Комунизам у венама. Име тренера је занимљиво...

Name

за келевра

17.05.2019 07:47

Па стварно ме занима да можете мислити да фудбалер треба бити боље плаћен од неког васпитача, учитеља, наставника, здравствено радника, полицајца, итд., али зато нам и јесте тако! Замислите да један васпитач, учитељ има плату од 5000 КМ како би долазио радостан и енергичан на посао!!! Срамота нека буде оног ко се не залаже да људи који нам васпитају и образују дјецу, лијече нас саме треба муку да муче, а неко ко игра фудбал или вози формулу заслужује краљевство, изобиље.

Name

царлито

16.05.2019 16:54

Волим фудбал, али је то стварно прецјењено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

16.05.2019 17:28

Срецно децко, свако нек води бригу о своме дзепу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Јовиц

17.05.2019 04:38

Момак вриједан сваки евро! Има осјецај за гол феноменалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

17.05.2019 05:50

Као партизановац, искрено се радујем том трансферу овог момка. Има сјајну реализацију, али није толико, што би се рекло јак на лопти, што ће му, бојим се у Реалу бити проблем. Надам се да неће након једне године, отићи као позајмица у неки други клуб. Мада и ако оде, то ће опет бити неки велики клуб, гдје се можда боље снађе. У сваком случају много среће му желим, јер одавно у Реалу није играо Србин, мада би више волио да је отишао у Барсу.

ОДГОВОРИТЕ