Mladom Sembercu 60 miliona EUR

Obeštećenje za Jovića iznosiće oko 60 miliona evra, mada još uvek nije poznato da li će deo kompletnog transfera biti neki igrač Real Madrida, koji bi otišao u suprotnom smeru. Kao jedna od potencijalnih opcija pominjao se Marijano Dijaz, čija se vrednost procenjuje na oko 20 miliona evra. Pored njega pominjale su se i Raul Tomas i Pedro Dijaz, ali bi klub iz Frankfurta najradije da uzme već potpuno formiranog igrača kakav je Marijano Dijaz.

Republika Srpska 16.05.2019 | 16:40
Mladom Sembercu 60 miliona EUR
Nakon utakmice sa Bajernom,Madriđani su odregovali džentlmenski, sačekaće kraj nedelje da mladi napadač završi sve obaveze sa Ajntrahtom, a onda kompletirati pregovore u velikom stilu.

Dogovor je postignut, a za zvaničnu verifikaciju istog čeka se poslednji sudijski zvižduk u ovoj sezoni. Sjajni srpski napadač Luka Jović potpisaće ugovor sa Real Madridom naredne sedmice, pošto želi da zadrži fokus do kraja sezone i utakmice sa Bajernom u subotu, piše madridski AS, koji je prvi izašao sa informacijom da je posao završen, kao i svim pratećim detaljima oko transfera.

Poslednja utakmica u sezoni je izuzetno važna, kako za Bajern koji se bori za titulu, tako i za sastav Adolfa Hitera, koji još uvek nije izgubio sve šanse za plasman u Ligu šampiona. Madriđani su odregovali džentlmenski, sačekaće kraj nedelje, a onda okončanti pregovore u velikom stilu.

Obeštećenje za Jovića iznosiće oko pomenutih 60.000.000 evra, mada još uvek nije poznato da li će deo kompletnog transfera biti neki igrač Real Madrida, koji bi otišao u suprotnom smeru. Kao jedna od potencijalnih opcija pominjao se Marijano Dijaz, čija se vrednost procenjuje na oko 20.000.000 evra. Pored njega pominjale su se i Raul Tomas i Pedro Dijaz, ali bi klub iz Frankfurta najradije da uzme već potpuno formiranog igrača, kakav je Marijano Dijaz.

Mladi napadač će sa 27 golova u ovoj sezoni odmah postati žestoka konkurencija iskusnom Karimu Benzemi, od kojeg će u narednih nekoliko godina u potpunosti preuzeti ulogu glavnog golgetera u ekipi. Naravno, to ne znači da neće imati važnu ulogu već naredne sezone, s obzirom na profil francuskog napadača, pa će često biti i zajedno na terenu.

Prema ranijim informacijama iz istog izvora, Jović će potpisati ugovor na čak šest sezona i tako nastaviti niz mladih talentovanih pojačanja Madriđana (Asensio, Sebaljos i Braim Dijaz) koji su se obvezali na šestogodišnju vernost Kraljevskom klubu.

Proteklih dana u španskim medijima pominjala se informacija da je Fali Ramadani došao na finalne pregovore i da je imao sastanak sa drugim čovekom Madriđana Hoseom Anhelom Sančezon. Jović će tako na Santijago Bernabeu stići pre Edena Azara, koji bi takođe do kraja meseca trebalo da bude potvrđen kao veliko pojačanje Reala.

Ključni trenutak za sprovođenje operacije zvane "Luka Jović" bio je 17. april, kada je Ajntraht i zvanično iskoristio opciju da za 8.000.000 evra otkupi Srbina iz Benfike. Od tog trenutka nemački klub je bio slobodan da otpočne i formalne pregovore sa Madriđanima. Benfiki sleduje 20 procenata od ukupnog iznosa obeštećenja.

Izvor: mozzartsport.com

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

majstor

16.05.2019 14:53

Srecno bilo.Momak zasluzio

ODGOVORITE
Name

re

16.05.2019 21:35

Obestecenje je 60 miliona, to ide klubu koji ga prodaje, ne njemu...

Name

decko

16.05.2019 14:56

Trcao za loptom i zaradio milione! Koja glupost! Fudbaleri bi po pravilu trebali imati maksimalno 2000 KM mjesecno... i tamo gdje zarada prelazi tu cifru, to vise nije fudbal, vec biznis!

ODGOVORITE
Name

Kelevra

16.05.2019 15:30

Jbg. boli tebe sto osim ostavljanja nepotrebnih komentara, nemas nikakav drugi talenat.

Name

decko

16.05.2019 16:34

Ako je pismenost talent,...

Name

Борис

16.05.2019 17:52

Комунизам у венама. Име тренера је занимљиво...

Name

za kelevra

17.05.2019 07:47

Pa stvarno me zanima da možete misliti da fudbaler treba biti bolje plaćen od nekog vaspitača, učitelja, nastavnika, zdravstveno radnika, policajca, itd., ali zato nam i jeste tako! Zamislite da jedan vaspitač, učitelj ima platu od 5000 KM kako bi dolazio radostan i energičan na posao!!! Sramota neka bude onog ko se ne zalaže da ljudi koji nam vaspitaju i obrazuju djecu, liječe nas same treba muku da muče, a neko ko igra fudbal ili vozi formulu zaslužuje kraljevstvo, izobilje.

Name

carlito

16.05.2019 16:54

Volim fudbal, ali je to stvarno precjenjeno.

ODGOVORITE
Name

Ss

16.05.2019 17:28

Srecno decko, svako nek vodi brigu o svome dzepu

ODGOVORITE
Name

Luka Jovic

17.05.2019 04:38

Momak vrijedan svaki evro! Ima osjecaj za gol fenomenalan.

ODGOVORITE
Name

MD

17.05.2019 05:50

Kao partizanovac, iskreno se radujem tom transferu ovog momka. Ima sjajnu realizaciju, ali nije toliko, što bi se reklo jak na lopti, što će mu, bojim se u Realu biti problem. Nadam se da neće nakon jedne godine, otići kao pozajmica u neki drugi klub. Mada i ako ode, to će opet biti neki veliki klub, gdje se možda bolje snađe. U svakom slučaju mnogo sreće mu želim, jer odavno u Realu nije igrao Srbin, mada bi više volio da je otišao u Barsu.

ODGOVORITE