Добре вијести за Фенербахче пред Фајнал фор!

Калинић и Весели се прикључили тренинзима! Жељко Обрадовић на конференцији за медије објавио да се двојац припрема за меч против Ефеса.

Кошарка 16.05.2019 | 17:18
Добре вијести за Фенербахче пред Фајнал фор!
Пре само две недеље, жуто-плави део Истанбула се хватао за главу, свестан чињенице да је већина прве петорке под великим знаком питања пред почетак Фајнал фора у Виторији. Данас су вероватно сви могли да одахну.

Већ одавно је било јасно да на паркету Фернандо Буесе нећемо гледати Луиђија Датомеа, Тајлера Аниса иЖофрија Ловерња. Ова два кошаркаша су доживела довољно тешке повреде које су их одвојиле од терена бар на неко дуже време. Проблем је представљала чињеница да су Никола Калинић и Јан Весели били упитни за наступ против Анадолу Ефеса. Све до данас, пошто је Жељко Обрадовић, тренер Фенербахчеа, изјавио да су се српски и чешки кошаркаш ипак прикључили тренинзима првог тима.

„Весели и Калинић су почели да тренирају. Нисам још увек сигуран колико ће моћи да дају допринос против Ефеса. Али повређено је још играча, тако да је све у најбољем могућем реду“, шаљиво је одговорио Жоцна питање новинара о повредама.

Он се дотакао и меча против Анадолу Ефеса. Сматра да ће кључ победе бити у заустављању брзе игре коју форсира тим Ергина Атамана.

„Анадолу Ефес је екипа која игра веома динамично. Морамо бити на највишем могућем нивоу уколико желимо да уђемо у финале. Сјајно читају игру, имају велики број одличних појединаца и врло лако кажњавају и најмању грешку у одбрани. Имали смо довољно времена да се припремимо за овај меч. Играмо против једне од најбољих екипа у Европи, само то могу да кажем“, закључио је легендарни Жељко Обрадовић.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар