Dobre vijesti za Fenerbahče pred Fajnal for!

Kalinić i Veseli se priključili treninzima! Željko Obradović na konferenciji za medije objavio da se dvojac priprema za meč protiv Efesa.

Košarka 16.05.2019 | 17:18
Dobre vijesti za Fenerbahče pred Fajnal for!
Pre samo dve nedelje, žuto-plavi deo Istanbula se hvatao za glavu, svestan činjenice da je većina prve petorke pod velikim znakom pitanja pred početak Fajnal fora u Vitoriji. Danas su verovatno svi mogli da odahnu.

Već odavno je bilo jasno da na parketu Fernando Buese nećemo gledati Luiđija Datomea, Tajlera Anisa iŽofrija Lovernja. Ova dva košarkaša su doživela dovoljno teške povrede koje su ih odvojile od terena bar na neko duže vreme. Problem je predstavljala činjenica da su Nikola Kalinić i Jan Veseli bili upitni za nastup protiv Anadolu Efesa. Sve do danas, pošto je Željko Obradović, trener Fenerbahčea, izjavio da su se srpski i češki košarkaš ipak priključili treninzima prvog tima.

„Veseli i Kalinić su počeli da treniraju. Nisam još uvek siguran koliko će moći da daju doprinos protiv Efesa. Ali povređeno je još igrača, tako da je sve u najboljem mogućem redu“, šaljivo je odgovorio Žocna pitanje novinara o povredama.

On se dotakao i meča protiv Anadolu Efesa. Smatra da će ključ pobede biti u zaustavljanju brze igre koju forsira tim Ergina Atamana.

„Anadolu Efes je ekipa koja igra veoma dinamično. Moramo biti na najvišem mogućem nivou ukoliko želimo da uđemo u finale. Sjajno čitaju igru, imaju veliki broj odličnih pojedinaca i vrlo lako kažnjavaju i najmanju grešku u odbrani. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, samo to mogu da kažem“, zaključio je legendarni Željko Obradović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar