ЕУ: Подршка борби против криминала

У Сарајеву ће данас бити представљен нови двогодишњи пројекат "ЕУ за правду: Подршка борби против организираног криминала и корупције у БиХ", који Европска унија финансира са 2,2 милиона евра у оквиру континуиране подршке сектору владавине права у БиХ.  

Босна и Херцеговина 16.05.2019 | 12:38
ЕУ: Подршка борби против криминала
У саопштењу Делегације ЕУ прецизира се да се пројекат проводи у партнерству с Организацијом за међународну правну помоћ (ГИП ЈИП) с циљем побољшања ефикасности истрага и кривичног гоњења предмета тешке корупције и организованог криминала путем појачане сарадње у цијелом систему кривичног правосуђа.

Пројекат представља замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Калдун Сино, амбасадор Француске у БиХ Гијом Роусон, те руководилац пројекта "ЕУ за правду", француска тужитељка специјализована за тешки криминал Изабел Арнал.

Циљ пројекта је побољшање ефикасности, интегритета и професионалности институција у сектору владавине права у БиХ, а обухвата све правосудне институције у земљи, Високи судски и тужилачки савјет, тужилаштва, судове, министарства правде, агенције за провођење закона и Агенцију за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

(Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хаја

16.05.2019 10:40

Кака подрска у БИХ су сви у криминалу који се немозе искорјенити И зна се ко је водја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

,

16.05.2019 12:22

ЗАКАЦИТЕ ГЛАВНЕ ПРВИХ 5 А КАРИКА ЦЕ САМА ДА СЕ ОТПЕТЉА..ОД ВРХА СВЕЦЕ ДОЦИ САМО ПО СЕБИ..СРЕТНО ЕУ СПАСИТЕ БИХ ОД КРИМИНАЛА ОВО МАЛО НЕМОЦНИХ ГРАДЈАНА АКО СТЕ ИМАЛО ЉУДИ ГРАДЈАНИ СУ У ОКОВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

16.05.2019 12:44

На крају це испасти да су дали подрску криминалцима. Овдје је све прекасно и нама нема помоци само онај који побјегне мозе се спасити а онима који немају куд Имају моје искрено сауцесце нима нема помоци.

ОДГОВОРИТЕ