EU: Podrška borbi protiv kriminala

U Sarajevu će danas biti predstavljen novi dvogodišnji projekat "EU za pravdu: Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH", koji Evropska unija finansira sa 2,2 miliona evra u okviru kontinuirane podrške sektoru vladavine prava u BiH.  

Bosna i Hercegovina 16.05.2019 | 12:38
EU: Podrška borbi protiv kriminala
U saopštenju Delegacije EU precizira se da se projekat provodi u partnerstvu s Organizacijom za međunarodnu pravnu pomoć (GIP JIP) s ciljem poboljšanja efikasnosti istraga i krivičnog gonjenja predmeta teške korupcije i organizovanog kriminala putem pojačane saradnje u cijelom sistemu krivičnog pravosuđa.

Projekat predstavlja zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Kaldun Sino, ambasador Francuske u BiH Gijom Rouson, te rukovodilac projekta "EU za pravdu", francuska tužiteljka specijalizovana za teški kriminal Izabel Arnal.

Cilj projekta je poboljšanje efikasnosti, integriteta i profesionalnosti institucija u sektoru vladavine prava u BiH, a obuhvata sve pravosudne institucije u zemlji, Visoki sudski i tužilački savjet, tužilaštva, sudove, ministarstva pravde, agencije za provođenje zakona i Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

(Agencije) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Haja

16.05.2019 12:40

Kaka podrska u BIH su svi u kriminalu koji se nemoze iskorjeniti I zna se ko je vodja.

ODGOVORITE
Name

,

16.05.2019 14:22

ZAKACITE GLAVNE PRVIH 5 A KARIKA CE SAMA DA SE OTPETLJA..OD VRHA SVECE DOCI SAMO PO SEBI..SRETNO EU SPASITE BIH OD KRIMINALA OVO MALO NEMOCNIH GRADJANA AKO STE IMALO LJUDI GRADJANI SU U OKOVIMA

ODGOVORITE
Name

Srecko

16.05.2019 14:44

Na kraju ce ispasti da su dali podrsku kriminalcima. Ovdje je sve prekasno i nama nema pomoci samo onaj koji pobjegne moze se spasiti a onima koji nemaju kud Imaju moje iskreno saucesce nima nema pomoci.

ODGOVORITE