Непотребна изјава амбасадора ПИЦ-а

- Амбасада Руске Федерације у БиХ сматра да није било неопходно да амбасадори Управног одбора Савјета за спровођење мира издају посебну изјаву која се односи на Оружане снаге БиХ јер она, како истиче, очигледно не доприноси рјешавању главног проблема, а то је формирање органа власти на нивоу БиХ и Федерацији БиХ.

Босна и Херцеговина 15.05.2019 | 20:54
Непотребна изјава амбасадора ПИЦ-а
"У вези са данашњом изјавом амбасадора земаља чланица Управног одбора ПИК-а хтјели бисмо истаћи да Руска Федерација подржава дјелатност централних органа власти БиХ засновану на Уставу БиХ и одговарајућем законодавству, укључујући Оружане снаге којима, према нашем дубоком увјерењу, ништа не пријети", наводи се у саопштењу амбасаде Руске Федерације.

Из руске амбасаде наглашавају да управо главном проблему, формирању власти на нивоу БиХ и ФБиХ треба да буду посвећени напори домаћих актера, што треба јасно да подржи и међународна заједница.

У данашњој изјави амбасадора Управног одбора ПИК-а, којој се није придружила Русија, "недвосмислено се потврђује" да Оружане снаге БиХ представљају кључни елемент стабилности, кохезије и безбједности БиХ, те подржава улогу коју оне имају како у БиХ тако и у неколицини међународних мировних мисија.

У изјави се наводи да је Предсједништво БиХ врховни командант Оружаних снага БиХ и да сви чланови Предсједништва БиХ имају законску обавезу да обезбиједе фукционисање Оружаних снага БиХ, што је искључива надлежност БиХ, те их ни на који начин не могу доводити у питање.  

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Странац

15.05.2019 19:18

Теби треба хитно нога у д.пе и марс у сибир.Мислис да су ови у пријеседниству толико глупи и да не знају ако на снагу ступи нова власт онда смо и то добро поп...или.Гдје би досло до свих блокада дрзаве а мозда и рата.Тебе треба прогласити непозељном особом и молити се Богу да ова стара или како је вец зову ,,техницки мандат,,, власт остане до следецих избора,а до тада се дебело припремити и скинути ове робовласнике са власти милом или силом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.05.2019 08:00

Државе нема од 92.вама когод говори истину неодговара.добри вам амери који подржавају тероризам и који су творци тероризма.имате и право што вам одговарају амери који су вас подржавали са мудјехединима у бившој беиха

Name

Даре

15.05.2019 19:20

Овај се дрзи принципа сто горе то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

15.05.2019 19:34

Срби се упорно уздају у "мајцицу" Русију, а смањују се све висе и висе. Само будала не види да су ово игре владајуциих странака да остану на власти и да награбе сто висе могу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2019 19:52

Ако је њихово изјава непотребна, онда је твоја јос непотребнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РУСКУ АМБАСАДУ

15.05.2019 20:23

ВОДИ ДОДИКА У РУСИЈУ ТАМО СТЕ МУ АЗИЛ ОБЕЗБЈЕДИ. НЕЋЕ ОНО НАС РАТНИМ УНИФОРМАМА КУПИТИ ДА НЕ ПРИЧАМО О КРИМИНАЛУ ЊЕГА И ЊЕГОВЕ ДЈЕЦЕ. НЕЋЕ ВАМ ВРАТИТИ ПАРЕ ЗА РАФИНЕРИЈУ. ИДИ И НЕ ВРАЋАЈ СЕ.

Name

Директ

15.05.2019 20:59

Ово је један од ријетких момената, ако не и уникатан, да ми додје да казем и Русима и Американцима и ЕУ и Додику и Бакиру, јесте ли заврсили са бацањем рукавица преко моје главе?! Ко год да је давао и ста год да је давао, немој даље давати! Стара српска бољка је да сви властодрсци, а нароцито Додик, намјеста РС по свом неком укусу, па послије се пита гдје му је памет била кад је вукао неке потезе у прослости, због којих се сада каје, али касно. Једном дато, не мозе се вратити. Мислим мозе, теоретски, док у условима Дејтона, немогуце. Уски интереси це унистити Српску. Ево засто лидер мора да ради у интересу РС и њених градјана, а не само декларативно, а иза камера супротно од тога. Треба нам еволутивна политика, а не политика која је цак суста супротност од тога. Један цовјек није Српска, вец цитаво друство у РС. Зато треба за све јавна расправа, да неби послије се хватали сви за главу и кривили једног цовјека, а сто је, у овом конкретном слуцају, и оправдано, јер хтио си да будес некакав фрајер, реформатор и дјецко који обецава, а да притом ниси питао оне којих се то тице. Ето ти га сад твоје "реформе", а које су заправо деформе РС јер резултати многих пренесених надлезности сада долазе на наплату. Највисе надлезности, са нивоа РС на ниво БиХ, а од стране политицара у РС, пренио је управо Додик - највеца Србенда од свих Србенда у БиХ! Докле год имамо такве политицаре у политицком зивоту РС, као сто је то Додик, благо се Босњацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банана

16.05.2019 05:41

Ено руски предсједник Владимир Путин изјави да Русија није ватрогасна бригада па да помаже свима редом. Тако говори и гледа у Иран, али једним крајичком ока жика и на остале у реду чекања. Оне који би да Русија пегла њихове брљотине и брани од оних којима гурају прсте у очи, оговарају их иза леђа и исмијавају се. Паметном довољно. Нека свако преузме одговорност. Ако не милом, онда силом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим све да

16.05.2019 08:54

Погледају догадјаје око Ирана и још неких земаља. Амери воле муслимане и цркосе за њима само до посљедњег. Муслиманима у БиХ ипак порука, нисте љубитељи запада и немојте се преварити као много пута до сада.Кад буду равнали Иран као Сирију,Либију,Судан,Ирак,Палестину доцицете ваљда себи онда. Па размислити ко би вам могао бити пријатељ? Амер то сигурно нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемпија

16.05.2019 16:09

За молим све: А кога ти то нама препоруцујес за пријатеље? Мозда Србију или Русију, ма мани се тога, никада !Само Америи нико други.