Nepotrebna izjava ambasadora PIC-a

- Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH.

Bosna i Hercegovina 15.05.2019 | 20:54
Nepotrebna izjava ambasadora PIC-a
"U vezi sa današnjom izjavom ambasadora zemalja članica Upravnog odbora PIK-a htjeli bismo istaći da Ruska Federacija podržava djelatnost centralnih organa vlasti BiH zasnovanu na Ustavu BiH i odgovarajućem zakonodavstvu, uključujući Oružane snage kojima, prema našem dubokom uvjerenju, ništa ne prijeti", navodi se u saopštenju ambasade Ruske Federacije.

Iz ruske ambasade naglašavaju da upravo glavnom problemu, formiranju vlasti na nivou BiH i FBiH treba da budu posvećeni napori domaćih aktera, što treba jasno da podrži i međunarodna zajednica.

U današnjoj izjavi ambasadora Upravnog odbora PIK-a, kojoj se nije pridružila Rusija, "nedvosmisleno se potvrđuje" da Oružane snage BiH predstavljaju ključni element stabilnosti, kohezije i bezbjednosti BiH, te podržava ulogu koju one imaju kako u BiH tako i u nekolicini međunarodnih mirovnih misija.

U izjavi se navodi da je Predsjedništvo BiH vrhovni komandant Oružanih snaga BiH i da svi članovi Predsjedništva BiH imaju zakonsku obavezu da obezbijede fukcionisanje Oružanih snaga BiH, što je isključiva nadležnost BiH, te ih ni na koji način ne mogu dovoditi u pitanje.  

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Stranac

15.05.2019 19:18

Tebi treba hitno noga u d.pe i mars u sibir.Mislis da su ovi u prijesednistvu toliko glupi i da ne znaju ako na snagu stupi nova vlast onda smo i to dobro pop...ili.Gdje bi doslo do svih blokada drzave a mozda i rata.Tebe treba proglasiti nepozeljnom osobom i moliti se Bogu da ova stara ili kako je vec zovu ,,tehnicki mandat,,, vlast ostane do sledecih izbora,a do tada se debelo pripremiti i skinuti ove robovlasnike sa vlasti milom ili silom

ODGOVORITE
Name

Re

16.05.2019 08:00

Države nema od 92.vama kogod govori istinu neodgovara.dobri vam ameri koji podržavaju terorizam i koji su tvorci terorizma.imate i pravo što vam odgovaraju ameri koji su vas podržavali sa mudjehedinima u bivšoj beiha

Name

Dare

15.05.2019 19:20

Ovaj se drzi principa sto gore to bolje.

ODGOVORITE
Name

milica

15.05.2019 19:34

Srbi se uporno uzdaju u "majcicu" Rusiju, a smanjuju se sve vise i vise. Samo budala ne vidi da su ovo igre vladajuciih stranaka da ostanu na vlasti i da nagrabe sto vise mogu.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2019 19:52

Ako je njihovo izjava nepotrebna, onda je tvoja jos nepotrebnija.

ODGOVORITE
Name

ZA RUSKU AMBASADU

15.05.2019 20:23

VODI DODIKA U RUSIJU TAMO STE MU AZIL OBEZBJEDI. NEĆE ONO NAS RATNIM UNIFORMAMA KUPITI DA NE PRIČAMO O KRIMINALU NJEGA I NJEGOVE DJECE. NEĆE VAM VRATITI PARE ZA RAFINERIJU. IDI I NE VRAĆAJ SE.

Name

Direkt

15.05.2019 20:59

Ovo je jedan od rijetkih momenata, ako ne i unikatan, da mi dodje da kazem i Rusima i Amerikancima i EU i Dodiku i Bakiru, jeste li zavrsili sa bacanjem rukavica preko moje glave?! Ko god da je davao i sta god da je davao, nemoj dalje davati! Stara srpska boljka je da svi vlastodrsci, a narocito Dodik, namjesta RS po svom nekom ukusu, pa poslije se pita gdje mu je pamet bila kad je vukao neke poteze u proslosti, zbog kojih se sada kaje, ali kasno. Jednom dato, ne moze se vratiti. Mislim moze, teoretski, dok u uslovima Dejtona, nemoguce. Uski interesi ce unistiti Srpsku. Evo zasto lider mora da radi u interesu RS i njenih gradjana, a ne samo deklarativno, a iza kamera suprotno od toga. Treba nam evolutivna politika, a ne politika koja je cak susta suprotnost od toga. Jedan covjek nije Srpska, vec citavo drustvo u RS. Zato treba za sve javna rasprava, da nebi poslije se hvatali svi za glavu i krivili jednog covjeka, a sto je, u ovom konkretnom slucaju, i opravdano, jer htio si da budes nekakav frajer, reformator i djecko koji obecava, a da pritom nisi pitao one kojih se to tice. Eto ti ga sad tvoje "reforme", a koje su zapravo deforme RS jer rezultati mnogih prenesenih nadleznosti sada dolaze na naplatu. Najvise nadleznosti, sa nivoa RS na nivo BiH, a od strane politicara u RS, prenio je upravo Dodik - najveca Srbenda od svih Srbenda u BiH! Dokle god imamo takve politicare u politickom zivotu RS, kao sto je to Dodik, blago se Bosnjacima

ODGOVORITE
Name

Banana

16.05.2019 05:41

Eno ruski predsjednik Vladimir Putin izjavi da Rusija nije vatrogasna brigada pa da pomaže svima redom. Tako govori i gleda u Iran, ali jednim krajičkom oka žika i na ostale u redu čekanja. One koji bi da Rusija pegla njihove brljotine i brani od onih kojima guraju prste u oči, ogovaraju ih iza leđa i ismijavaju se. Pametnom dovoljno. Neka svako preuzme odgovornost. Ako ne milom, onda silom.

ODGOVORITE
Name

Molim sve da

16.05.2019 08:54

Pogledaju dogadjaje oko Irana i još nekih zemalja. Ameri vole muslimane i crkose za njima samo do posljednjeg. Muslimanima u BiH ipak poruka, niste ljubitelji zapada i nemojte se prevariti kao mnogo puta do sada.Kad budu ravnali Iran kao Siriju,Libiju,Sudan,Irak,Palestinu docicete valjda sebi onda. Pa razmisliti ko bi vam mogao biti prijatelj? Amer to sigurno nisu.

ODGOVORITE
Name

lempija

16.05.2019 16:09

Za molim sve: A koga ti to nama preporucujes za prijatelje? Mozda Srbiju ili Rusiju, ma mani se toga, nikada !Samo Amerii niko drugi.