Сипа ухапсила двије особе

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту синоћ су на подручју Градишке лишили слободе двије особе, држављана Републике Турске, због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело из члана 189а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната“, у вези са кривичним дјелом из члана 189. истог закона „Кријумчарење људи“, саопштено је данас из СИПА-е.

Босна и Херцеговина 15.05.2019 | 18:04
Сипа ухапсила двије особе
Како наводе из СИПА-е, осумњичени су у возилима изнајмљеним од рент-а-цар агенција превозили 11 кријумчарених особа, од којих је једно дијете, за које је утврђено да су држављани Ирака.

''Приликом реализације наведених активности полицијски службеници СИПА-е претресли су осумњичене особе, стамбене објекте и возила која су користили, те том приликом открили и привремено одузели мобилне телефоне, СИМ картице и одређену документацију, која може послужити као доказ у даљем кривичним поступку. Такође, приликом претреса у једном од возила откривен је гумени чамац са веслима, којим су осумњичени намјеравали пребацити кријумчарене особе преко ријеке Саве у Републику Хрватску.

Осумњичене особе су приведене у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са одредбама. Закона о кривичном поступку Босне и Херцеговине, у законском року бити предате у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине'', саопштено је из СИПА-е.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дј

15.05.2019 17:05

КАЦЕТЕ ХАПСИТ ЛОПОВЕ ПОЛИТИЦАРЕ КАД У ЗЕМЉИ НЕМА ЗАКОНА ОНДА СУ И ЉУДИ И ПОЛИЦИЈА УКЉУЦЕНИ У ТАЈ КРИМИНАЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2019 19:25

СИПА је најцаснија агенција а немозе хапсити без налога. Дакле тужилаштво је одговорно

Name

Ду

15.05.2019 21:17

Судство и тузиластво корумпирани

ОДГОВОРИТЕ