Sipa uhapsila dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su na području Gradiške lišili slobode dvije osobe, državljana Republike Turske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 189a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. istog zakona „Krijumčarenje ljudi“, saopšteno je danas iz SIPA-e.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Kako navode iz SIPA-e, osumnjičeni su u vozilima iznajmljenim od rent-a-car agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, od kojih je jedno dijete, za koje je utvrđeno da su državljani Iraka.

''Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju, koja može poslužiti kao dokaz u daljem krivičnim postupku. Takođe, prilikom pretresa u jednom od vozila otkriven je gumeni čamac sa veslima, kojim su osumnjičeni namjeravali prebaciti krijumčarene osobe preko rijeke Save u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine'', saopšteno je iz SIPA-e.

(N1)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Dj

15.05.2019 19:05

KACETE HAPSIT LOPOVE POLITICARE KAD U ZEMLJI NEMA ZAKONA ONDA SU I LJUDI I POLICIJA UKLJUCENI U TAJ KRIMINAL

SIPA je najcasnija agencija a nemoze hapsiti bez naloga. Dakle tužilaštvo je odgovorno

Re

15.05.2019 21:25

Du

15.05.2019 23:17

Sudstvo i tuzilastvo korumpirani

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.