Надлежни тврде да је најгоре прошло

- Надлежни су оптимистични и поручују да је најгоре прошло што се тиче полава. Укинута су ванредна стања у Челинцу и Теслићу а очекује се и побољшање стања у Приједору и Новом Граду, гдје је Републичка цивилна заштита послала тимове са пумпама за испумпавање воде. Добре вијести стижу и из Хидрометеоролошког завода, прогноза за наредних петнаест дана говори да неће бити обилних падавина.

Република Српска 15.05.2019 | 16:31
Надлежни тврде да је најгоре прошло
Ово је констатовано на састанку Координационог тима Владе РС за праћење стања у поплављеним подручјима до којих је дошло усљед обилних киша које су претходних дана погодиле Републику Српску.

"Углавном ће преовладавати суво вријеме још наредних дан два нешто с нижим температурама и падавинама углавном и то у јужној половини земље која није претрпјела ове поплаве и све што се тиче падавина неће битно утицати на промјену и погоршање хидролошке ситуације. Нова могућност према овим прогнозама је да негдје око 25. маја имамо период од дан два са кишом и послије тога суво вријеме даљи пораст температуре, каже Игор Ковачић, помоћник директора за метеорологију у РХМЗ РС.

"Ситуација у Приједору се нормализује и од јутрос до 15 х између 10 и 15 цм ријека Сана је опала. Приједор је специфична средина кад су у питању поплаве, постоје бројне рјечице које су бујичне и које усљед обилних падавина дешава се да Сана не може те ријеке као што је Гомјеница да прими", каже Миле Међед из Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Он је рекао да се и у Приједору нормализује стање.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

брецало

15.05.2019 14:57

Јел то иско иц гура свој нос гдје му није мјесто Ваљда постоје надлезни да утврде тали је стање уреду а не висковиц па овај цовјек је пролупо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

15.05.2019 15:13

Надлежни су тврдили да ми паничимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.05.2019 16:01

Најгоре је просло, ту се слазем, сто не мора да знаци да се неце поновити. Обавезно пратити прогнозу. Овакве ствари метеоролози најаве неколико дана унапријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2019 16:34

ја не знам какву прогнозу надлезни прате,кад свака мало боља која погадја у 90% најављује падавине цијелу сл седмицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фј

15.05.2019 21:19

ТЕК САД НАЈГОРЕ ПОЦИЊЕ А НАДЛЕЗНЕ СВЕ ТРЕБА ХАПСИТ И ЗАТВОР СТА РАДИ ТУЗИЛАСТВО

ОДГОВОРИТЕ