Nadležni tvrde da je najgore prošlo

- Nadležni su optimistični i poručuju da je najgore prošlo što se tiče polava. Ukinuta su vanredna stanja u Čelincu i Tesliću a očekuje se i poboljšanje stanja u Prijedoru i Novom Gradu, gdje je Republička civilna zaštita poslala timove sa pumpama za ispumpavanje vode. Dobre vijesti stižu i iz Hidrometeorološkog zavoda, prognoza za narednih petnaest dana govori da neće biti obilnih padavina.

Republika Srpska 15.05.2019 | 16:31
Nadležni tvrde da je najgore prošlo
Ovo je konstatovano na sastanku Koordinacionog tima Vlade RS za praćenje stanja u poplavljenim područjima do kojih je došlo usljed obilnih kiša koje su prethodnih dana pogodile Republiku Srpsku.

"Uglavnom će preovladavati suvo vrijeme još narednih dan dva nešto s nižim temperaturama i padavinama uglavnom i to u južnoj polovini zemlje koja nije pretrpjela ove poplave i sve što se tiče padavina neće bitno uticati na promjenu i pogoršanje hidrološke situacije. Nova mogućnost prema ovim prognozama je da negdje oko 25. maja imamo period od dan dva sa kišom i poslije toga suvo vrijeme dalji porast temperature, kaže Igor Kovačić, pomoćnik direktora za meteorologiju u RHMZ RS.

"Situacija u Prijedoru se normalizuje i od jutros do 15 h između 10 i 15 cm rijeka Sana je opala. Prijedor je specifična sredina kad su u pitanju poplave, postoje brojne rječice koje su bujične i koje usljed obilnih padavina dešava se da Sana ne može te rijeke kao što je Gomjenica da primi", kaže Mile Međed iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

On je rekao da se i u Prijedoru normalizuje stanje.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

brecalo

15.05.2019 14:57

Jel to isko ic gura svoj nos gdje mu nije mjesto Valjda postoje nadlezni da utvrde tali je stanje uredu a ne viskovic pa ovaj covjek je prolupo

ODGOVORITE
Name

Dare

15.05.2019 15:13

Nadležni su tvrdili da mi paničimo

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.05.2019 16:01

Najgore je proslo, tu se slazem, sto ne mora da znaci da se nece ponoviti. Obavezno pratiti prognozu. Ovakve stvari meteorolozi najave nekoliko dana unaprijed.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2019 16:34

ja ne znam kakvu prognozu nadlezni prate,kad svaka malo bolja koja pogadja u 90% najavljuje padavine cijelu sl sedmicu.

ODGOVORITE
Name

Fj

15.05.2019 21:19

TEK SAD NAJGORE POCINJE A NADLEZNE SVE TREBA HAPSIT I ZATVOR STA RADI TUZILASTVO

ODGOVORITE