Новинари треба да раде слободно

Црнадак је пружио пуну подршку раду Клуба новинара и током разговора нагласио потребу да сви новинари у Републици Српској и БиХ раде слободно и без политичких и било каквих других притисака.

Босна и Херцеговина 15.05.2019 | 16:18
Новинари треба да раде слободно
Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је данас 15. маја 2019. године у Бањалуци са делегацијом Клуба новинара Бањалука заједно са предсједником клуба Синишом Вукелићем.

Црнадак је пружио пуну подршку раду удружења и током разговора нагласио потребу да сви новинари у Републици Српској и БиХ раде слободно и без политичких и било каквих других притисака.

„Чести притисци на новинаре, као и Извјештај ОЕБС-а о Општим изборима у БиХ 2018. године, у којем су наведени бројни примјери уцјена и пријетњи бирачима, те политичка злоупотреба јавних РТВ сервиса, директан су показатељ амбијента у којем новинари и медији раде, али и потврда колико је важна њихова улога у борби за демократско друштво и независне институције“, рекао је Црнадак.

Он је упознао новинаре са информацијом да је у понедјељак упутио писмо руководству Парламентарне скупштине БиХ, са молбом да министарству доставе евентуалне нове информације о могућности формирања делегације БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

"Писмо је упућено како би током министарског састанка у Хелсинкију био начињен додатни дипломатски напор с циљем обезбјеђивања статуса парламентарне делегације БиХ у ПС Савјета Европе и у овој календарској години", објаснио је Црнадак.

Тим поводом министар иностраних послова БиХ је још једном апеловао на руководство Парламентарне скупштине БиХ да постигну договор о саставу делегације до петка, 17. маја 2019. године када завршава сједница Комитета министара Савјета Европе у Хелсинкију.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е

15.05.2019 14:32

Да, али и поштено.

ОДГОВОРИТЕ