Novinari treba da rade slobodno

Crnadak je pružio punu podršku radu Kluba novinara i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

Bosna i Hercegovina 15.05.2019 | 16:18
Novinari treba da rade slobodno
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas 15. maja 2019. godine u Banjaluci sa delegacijom Кluba novinara Banjaluka zajedno sa predsjednikom kluba Sinišom Vukelićem.

Crnadak je pružio punu podršku radu udruženja i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

„Česti pritisci na novinare, kao i Izvještaj OEBS-a o Opštim izborima u BiH 2018. godine, u kojem su navedeni brojni primjeri ucjena i prijetnji biračima, te politička zloupotreba javnih RTV servisa, direktan su pokazatelj ambijenta u kojem novinari i mediji rade, ali i potvrda koliko je važna njihova uloga u borbi za demokratsko društvo i nezavisne institucije“, rekao je Crnadak.

On je upoznao novinare sa informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH, sa molbom da ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

"Pismo je upućeno kako bi tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju bio načinjen dodatni diplomatski napor s ciljem obezbjeđivanja statusa parlamentarne delegacije BiH u PS Savjeta Evrope i u ovoj kalendarskoj godini", objasnio je Crnadak.

Tim povodom ministar inostranih poslova BiH je još jednom apelovao na rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH da postignu dogovor o sastavu delegacije do petka, 17. maja 2019. godine kada završava sjednica Кomiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Е

15.05.2019 14:32

Да, али и поштено.

ODGOVORITE