Свједоци о нападу на новинара БН ТВ

У бањалучком Окружном суду данас је саслушањем свједока тужилаштва настављено суђење боксеру Марку Чолићу оптуженом да је заједно са одбјеглим Недељко Дукићем покушао убити новинара БН ТВ Владимира Ковачевића.

Република Српска 15.05.2019 | 15:47
Свједоци о нападу на новинара БН ТВ
У судници данас су највише говорило о металној палици којом је претучен новинар БН ТВ Владимир Коавчевић. Метална палица је, према изјави свједока, пронађена следећи дан и то сасвим случајно.

Један од свједока Драган Матић, власник фиорме ‘’Тип- Топ’’, испричао је да је дан након напада имао телефонски позив од непознате особе, да његова фирма очисти крв испред згарде гдје је претучен Ковачевић.

Када је, како је навео, дошао у улицу видио је испред улаза жену која је већ чистила крв.

''Док сам стајао с њом испред зграде, видио сам уз сами ивичњак на паркингу црну палицу, искривљену на врху. Она је рекла да ће позвати оца да му то пријави", рекао је Матић. 

Други свједок Сњежана Мацановић годинама чисти два улаза у згради, међу којима је и онај гдје живи Владимир Ковачевић.

’’Следећи дан сам изашла да бацим смеће из стана. Када сам се враћала на улазним вратима у зграду сам видјела крв. Отишла сам у подрум, насула воде у канту и отишла да очистим крв. На улазним вратима су биле капљице крви, а на улазу у зграду је било више крви. Док сам стајала са човјеком из ’’Тип – Топ’’ фирме видјели смо палицу", казала је она и навела да је позвала Владимировог оца, који је сишао и позвао полицију.

Међу свједоцима били су и Мирољуб Јурић, власник клуба "Балкан" и Жарко Ковачевић, менаџер тог угоститељског објекта, а у којем су као редари радили и Марко Чолић и Недељко Дукић. Потврдили су да су Чолића и Дукића виђали заједно и ван радног времена.

Жарко Ковачевић је потврдио да је Марко Чолић у ноћи када је претучен новинар БН ТВ дошао на радно мјесто, али се није могао сјетити тачно у које вријеме.

За Недељком Дукићем је расписана потјерница.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Гоца_ПД

15.05.2019 13:56

Ста је мотив напада? Па засто би тамо неко планирано насрнуо на новинара ција је тјелесна градја висе мрсава него сита? У ово је уплетена политика - сигурно постоји налогодавац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

15.05.2019 14:31

МОТИВ НАПАДА ФАСИЗАМ И НАСИЉЕ И ЈЕДНУМЉЕ

Name

Директ

15.05.2019 14:31

Нема кривицног дјела! Новинар се сам ударио главом у металну сипку и тако висе пута, тако да напад није политицки мотивисан. Свако ко казе другације, подрива темеље РС. Ох, да, и медијска слобода је загарантована. Новинари, сретан вам празник. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаа

15.05.2019 16:19

Да, а ова два момка су покусала да му одузму палицу и спријеце самоповредјивање. Тако це бити на крају

Name

ре

15.05.2019 16:45

не лапрдај добио боксер ину у њуску и то је све какав покушај убиства

Name

Јадан овај народ!

15.05.2019 15:17

Да је Алкапоне нашли би га, а не овај саучесник Човића. Да желе нашли би га, а не желе и неће, као и Радинковића. Свима је јасно које наручио, само њима није јасно. Ако и у случају Славиша Крунић не нађу и не ухапсе саучесника Бенедикта, онда је све јасно и исто као и у ова два претходна. случаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

15.05.2019 15:33

Зна се мотив а мотив је да усуткају новинара а налогодавац је Буxа Станковиц то зна цитава Бања лука сад треба да се правимо луди хапси багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сића

15.05.2019 16:36

Све пресмијешно и намјештено!Држе овог јадног момка у затвору а кривци у бјекству!Само неће ни Чолићу моћи смјестити!Правда је спора али ипак дође све на своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкан

15.05.2019 18:45

А је ли господин избацивац пријављен као радник у Балкану? Менаџер прича о његовом доласку на посао. А није пријављен,да ли је то рад на црно. И које послове обавља у Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лк

15.05.2019 21:34

Ма овај јадан избацивач је крив што је жив!Ухватили жртвено јагње па се иживљавају и глуме правду!И слијепцима је јасно.

Name

Емпирија

16.05.2019 05:28

Овај силеџија, насилник, батинаш позира у судници Са висине, препотентно посматра све око себе. Нарочито претученог новинара. Рекли му, стрпи се мало, одиграј улогу до краја, неће ти бити криво на нас. А кад кажу 'неће ти бити криво', то значи платиће ти се, добићеш колико никад ниси добио, бићеш обештећен. И шути, то се подразумијева.

ОДГОВОРИТЕ