Svjedoci o napadu na novinara BN TV

U banjalučkom Okružnom sudu danas je saslušanjem svjedoka tužilaštva nastavljeno suđenje bokseru Marku Čoliću optuženom da je zajedno sa odbjeglim Nedeljko Dukićem pokušao ubiti novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

Republika Srpska 15.05.2019 | 15:47
Svjedoci o napadu na novinara BN TV
U sudnici danas su najviše govorilo o metalnoj palici kojom je pretučen novinar BN TV Vladimir Koavčević. Metalna palica je, prema izjavi svjedoka, pronađena sledeći dan i to sasvim slučajno.

Jedan od svjedoka Dragan Matić, vlasnik fiorme ‘’Tip- Top’’, ispričao je da je dan nakon napada imao telefonski poziv od nepoznate osobe, da njegova firma očisti krv ispred zgarde gdje je pretučen Kovačević.

Kada je, kako je naveo, došao u ulicu vidio je ispred ulaza ženu koja je već čistila krv.

''Dok sam stajao s njom ispred zgrade, vidio sam uz sami ivičnjak na parkingu crnu palicu, iskrivljenu na vrhu. Ona je rekla da će pozvati oca da mu to prijavi", rekao je Matić. 

Drugi svjedok Snježana Macanović godinama čisti dva ulaza u zgradi, među kojima je i onaj gdje živi Vladimir Kovačević.

’’Sledeći dan sam izašla da bacim smeće iz stana. Kada sam se vraćala na ulaznim vratima u zgradu sam vidjela krv. Otišla sam u podrum, nasula vode u kantu i otišla da očistim krv. Na ulaznim vratima su bile kapljice krvi, a na ulazu u zgradu je bilo više krvi. Dok sam stajala sa čovjekom iz ’’Tip – Top’’ firme vidjeli smo palicu", kazala je ona i navela da je pozvala Vladimirovog oca, koji je sišao i pozvao policiju.

Među svjedocima bili su i Miroljub Jurić, vlasnik kluba "Balkan" i Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, a u kojem su kao redari radili i Marko Čolić i Nedeljko Dukić. Potvrdili su da su Čolića i Dukića viđali zajedno i van radnog vremena.

Žarko Kovačević je potvrdio da je Marko Čolić u noći kada je pretučen novinar BN TV došao na radno mjesto, ali se nije mogao sjetiti tačno u koje vrijeme.

Za Nedeljkom Dukićem je raspisana potjernica.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Goca_PD

15.05.2019 13:56

Sta je motiv napada? Pa zasto bi tamo neko planirano nasrnuo na novinara cija je tjelesna gradja vise mrsava nego sita? U ovo je upletena politika - sigurno postoji nalogodavac!

ODGOVORITE
Name

TITO

15.05.2019 14:31

MOTIV NAPADA FASIZAM I NASILJE I JEDNUMLJE

Name

Direkt

15.05.2019 14:31

Nema krivicnog djela! Novinar se sam udario glavom u metalnu sipku i tako vise puta, tako da napad nije politicki motivisan. Svako ko kaze drugacije, podriva temelje RS. Oh, da, i medijska sloboda je zagarantovana. Novinari, sretan vam praznik. :)))

ODGOVORITE
Name

Jaa

15.05.2019 16:19

Da, a ova dva momka su pokusala da mu oduzmu palicu i sprijece samopovredjivanje. Tako ce biti na kraju

Name

re

15.05.2019 16:45

ne laprdaj dobio bokser inu u njusku i to je sve kakav pokušaj ubistva

Name

Jadan ovaj narod!

15.05.2019 15:17

Da je Alkapone našli bi ga, a ne ovaj saučesnik Čovića. Da žele našli bi ga, a ne žele i neće, kao i Radinkovića. Svima je jasno koje naručio, samo njima nije jasno. Ako i u slučaju Slaviša Krunić ne nađu i ne uhapse saučesnika Benedikta, onda je sve jasno i isto kao i u ova dva prethodna. slučaja.

ODGOVORITE
Name

Banja luka

15.05.2019 15:33

Zna se motiv a motiv je da usutkaju novinara a nalogodavac je Buxa Stankovic to zna citava Banja luka sad treba da se pravimo ludi hapsi bagru

ODGOVORITE
Name

Sića

15.05.2019 16:36

Sve presmiješno i namješteno!Drže ovog jadnog momka u zatvoru a krivci u bjekstvu!Samo neće ni Čoliću moći smjestiti!Pravda je spora ali ipak dođe sve na svoje

ODGOVORITE
Name

Balkan

15.05.2019 18:45

A je li gospodin izbacivac prijavljen kao radnik u Balkanu? Menadžer priča o njegovom dolasku na posao. A nije prijavljen,da li je to rad na crno. I koje poslove obavlja u Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Lk

15.05.2019 21:34

Ma ovaj jadan izbacivač je kriv što je živ!Uhvatili žrtveno jagnje pa se iživljavaju i glume pravdu!I slijepcima je jasno.

Name

Empirija

16.05.2019 05:28

Ovaj siledžija, nasilnik, batinaš pozira u sudnici Sa visine, prepotentno posmatra sve oko sebe. Naročito pretučenog novinara. Rekli mu, strpi se malo, odigraj ulogu do kraja, neće ti biti krivo na nas. A kad kažu 'neće ti biti krivo', to znači platiće ti se, dobićeš koliko nikad nisi dobio, bićeš obeštećen. I šuti, to se podrazumijeva.

ODGOVORITE