Куп: Звездина генерална проба за финале...

Милојевић са најјачим тимом у Лучанима! Црвено-бели имају лак задатак да одбране 4:1 из првог меча, али дуел у Драгачеву имаће сасвим другу сврху.

Фудбал 15.05.2019 | 15:47
Куп: Звездина генерална проба за финале...
Црвена звезда до краја сезоне има три утакмице. Такмичарски значај имаће само једна, она у финалу купа која је заказана за наредни четвртак. Црвено-бели данас у Лучанима (17.30, ) имају резултатски лак задатак, пошто морају да одбране велику предност из Беграда (4:1), али одмаревање снага са четом Ненада Миловановића имаће сасвим другу сврху.

Биће то генерална проба за финале Купа у Нишу, пошто ће Владан Милојевић, према појединим информацијама, на терен стадиона у Лучанима послати можда и најјачи тим у овом тренутку. Идентичан оном који се супротставио Партизану у 160. вечитом дербију. Неко би рекао да пропушта прилику да разигра остатак тима, али… План је да у недељу, уочи сусрета са Напретком, главни протагносити Звездине игре приме медаљу, прославе 30. титулу са навијачима, а потом се одморе за финале купа. Сусрет у Лучанима биће им прилика да осете такмичарски тонус. И одрже ниво потребне мотивације.

Такође, како се може чути Милојевићев план могу само да покваре неповољни временски услови и тежак терен у Лучанима. Међутим, ако не буде изненађења навијачи ће моћи да на делу виде тим који је пројектован и за летње квалификације.

И да је здрав тешко да би Ричмонд Боаћи угрозио статус Милана Панкова као првог нападача. У везном реду поново ћемо на делу видети тандем играча готово идентичног профила. Дакле, Марко Марин на позицији „десетке“, док ће Мирко Иванић имати, бар номинално, улогу левог крила. Очекује се да до краја јула поменути тандем профункционише и буде замајац у европским мечевима и финалу купа, какав су пре 12 месеци били Ел Фарду Бен (играће на десном крилу) и Немања Радоњић. Простор за финале Купа тражи се и заАлексу Вукановића, тако да би Милојевић могао и придошлици из Напретка да додели значајнију улогу.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић у финишу сезоне се све више ослањао на услуге Срђана Бабића. Млади репрезентативац Србије је и у 160. вечитом дербију добио предност у односу на капитена ВујадинаСавића. Не би било никакво изненађење да Милојевић у можда последњим данима свог мандата у Љутице Богдана остане доследан у том ставу. И можда Бабића промовише у новог вођу одбране, бар док се не види хоће ли црвено-бели „убости“ са страним централним дефанзивцем.

“Морамо да се понашамо максимално озбиљно, као да је 0:0“, кратко је прокоментарисао Владан Милојевић.

Под знаком питања је само Бранко Јовичић, који је имао мањи проблем са пворедом, али је нормално тренирао уочи меча и очекује се у стартних 11.

Иначе, ово ће бити пети меч између црвено-белих и Младости у овој сезони. Шампион има максималан скор (све четири победе), али Младост је знала да мучи клуб са “Маракане”. У недавном првенственом окршају Звезда је славила тек поготком Павкова у финишу меча.

Пре тог меча, одиграног 5. маја, Младост из Лучана је редовно постизала голове против Црвена звезда. Тако је било у 11 последњих окршаја. Звезда је добила седам последњих сусрета са тимом НенадаМиловановића. На сваком од тих дуела дошло је 3+. Исто тако када год играју ова два тима ГГ је редовна појава.

Што ће рећи да би могло да буде изузетно занимљиво, јер су и у Лучанима свесни да ће тешко до преокрета. Мада…

“Сигурно је да заостатак од три поготка није лако надокнадити, али сведоци смо да се и на европској фудбалској сцени у последње врем,е догађају истинска чуда, па отуда негде и потајно можемо гајити наду да евентуално кроз добру и ефикасну игру данашњи можемо учинити крајње узбудљивим и резултатски неизвесним”, цитира Спортски журнал једног од најопаснијих играча Младости Владимира Радивојевића.

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (17,30, ТВ Арена 1)

Стадион: Младости у Лучанима
Судија: Петар Пипер

Младост (4-2-3-1): Росић – Јовановић, Милошевић, Шатара, Лековић – Пејовић, Андрић – Павловић, Радивојевић, Бојић – Одита.
Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић – Јовичић, Јованчић – Бен, Марин, Иванић – Павков.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар