Kup: Zvezdina generalna proba za finale...

Milojević sa najjačim timom u Lučanima! Crveno-beli imaju lak zadatak da odbrane 4:1 iz prvog meča, ali duel u Dragačevu imaće sasvim drugu svrhu.

Fudbal 15.05.2019 | 15:47
Kup: Zvezdina generalna proba za finale...
Crvena zvezda do kraja sezone ima tri utakmice. Takmičarski značaj imaće samo jedna, ona u finalu kupa koja je zakazana za naredni četvrtak. Crveno-beli danas u Lučanima (17.30, ) imaju rezultatski lak zadatak, pošto moraju da odbrane veliku prednost iz Begrada (4:1), ali odmarevanje snaga sa četom Nenada Milovanovića imaće sasvim drugu svrhu.

Biće to generalna proba za finale Kupa u Nišu, pošto će Vladan Milojević, prema pojedinim informacijama, na teren stadiona u Lučanima poslati možda i najjači tim u ovom trenutku. Identičan onom koji se suprotstavio Partizanu u 160. večitom derbiju. Neko bi rekao da propušta priliku da razigra ostatak tima, ali… Plan je da u nedelju, uoči susreta sa Napretkom, glavni protagnositi Zvezdine igre prime medalju, proslave 30. titulu sa navijačima, a potom se odmore za finale kupa. Susret u Lučanima biće im prilika da osete takmičarski tonus. I održe nivo potrebne motivacije.

Takođe, kako se može čuti Milojevićev plan mogu samo da pokvare nepovoljni vremenski uslovi i težak teren u Lučanima. Međutim, ako ne bude iznenađenja navijači će moći da na delu vide tim koji je projektovan i za letnje kvalifikacije.

I da je zdrav teško da bi Ričmond Boaći ugrozio status Milana Pankova kao prvog napadača. U veznom redu ponovo ćemo na delu videti tandem igrača gotovo identičnog profila. Dakle, Marko Marin na poziciji „desetke“, dok će Mirko Ivanić imati, bar nominalno, ulogu levog krila. Očekuje se da do kraja jula pomenuti tandem profunkcioniše i bude zamajac u evropskim mečevima i finalu kupa, kakav su pre 12 meseci bili El Fardu Ben (igraće na desnom krilu) i Nemanja Radonjić. Prostor za finale Kupa traži se i zaAleksu Vukanovića, tako da bi Milojević mogao i pridošlici iz Napretka da dodeli značajniju ulogu.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević u finišu sezone se sve više oslanjao na usluge Srđana Babića. Mladi reprezentativac Srbije je i u 160. večitom derbiju dobio prednost u odnosu na kapitena VujadinaSavića. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Milojević u možda poslednjim danima svog mandata u Ljutice Bogdana ostane dosledan u tom stavu. I možda Babića promoviše u novog vođu odbrane, bar dok se ne vidi hoće li crveno-beli „ubosti“ sa stranim centralnim defanzivcem.

“Moramo da se ponašamo maksimalno ozbiljno, kao da je 0:0“, kratko je prokomentarisao Vladan Milojević.

Pod znakom pitanja je samo Branko Jovičić, koji je imao manji problem sa pvoredom, ali je normalno trenirao uoči meča i očekuje se u startnih 11.

Inače, ovo će biti peti meč između crveno-belih i Mladosti u ovoj sezoni. Šampion ima maksimalan skor (sve četiri pobede), ali Mladost je znala da muči klub sa “Marakane”. U nedavnom prvenstvenom okršaju Zvezda je slavila tek pogotkom Pavkova u finišu meča.

Pre tog meča, odigranog 5. maja, Mladost iz Lučana je redovno postizala golove protiv Crvena zvezda. Tako je bilo u 11 poslednjih okršaja. Zvezda je dobila sedam poslednjih susreta sa timom NenadaMilovanovića. Na svakom od tih duela došlo je 3+. Isto tako kada god igraju ova dva tima GG je redovna pojava.

Što će reći da bi moglo da bude izuzetno zanimljivo, jer su i u Lučanima svesni da će teško do preokreta. Mada…

“Sigurno je da zaostatak od tri pogotka nije lako nadoknaditi, ali svedoci smo da se i na evropskoj fudbalskoj sceni u poslednje vrem,e događaju istinska čuda, pa otuda negde i potajno možemo gajiti nadu da eventualno kroz dobru i efikasnu igru današnji možemo učiniti krajnje uzbudljivim i rezultatski neizvesnim”, citira Sportski žurnal jednog od najopasnijih igrača Mladosti Vladimira Radivojevića.

MLADOST – CRVENA ZVEZDA (17,30, TV Arena 1)

Stadion: Mladosti u Lučanima
Sudija: Petar Piper

Mladost (4-2-3-1): Rosić – Jovanović, Milošević, Šatara, Leković – Pejović, Andrić – Pavlović, Radivojević, Bojić – Odita.
Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben, Marin, Ivanić – Pavkov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar