Куп: Прва од двије утакмице сезоне...

Раднички брани Чаир, Партизан гол предности. . .  Партизан иде у Ниш (20 часова, ТВ Аренаспорт 1, О2) с намером да се на стадион Радничког врати за осам дана, Страхиња Павловић велики оптимиста.

Фудбал 15.05.2019 | 16:10
Куп: Прва од двије утакмице сезоне...
Пре две године ишао је у Ниш по један трофеј, сад стиже да прокрчи стазу ка другом. Мање вредном, међутим, имајући у виду околности у и око клуба битном по више основа. Партизан ће на југу државе покушати да одбрани предност из првог дуела полуфинала Купа Србије и утаба пут ка повратку на Чаир већ за осам дана, да на њему, у последњој утакмици сезоне, подигне пехар.

Да би дошао у позицију да се за њега бори мораће најпре да елиминише Раднички. Домаћин је жестоко мотивисан, поготово због чињенице да се на његовом стадиону игра финале, одавно је објавио да га занима да освоји такмичење, међутим, предност стечена 17. априла даје веће шансе црно-белима. Имају 1:0, верују да ће то бити довољно да на једном од најтежих гостовања у земљи опет подигну руке у знак славља.

Као онда кад је за командама седео Марко Николић...

У међувремену је на истом терену поражен под палицом Мирослава Ђукића (0:1), играо нерешено саЗораном Мирковићем у улози шефа струке (2:2), није се прославио ни Саво Милошевић у борби за бодове (1:3), али сад је Партизан у залету, иза њега су три победе, па Београђани верују да је дошло време да опет покоре Чаир. На нишком стадиону ове сезоне игране су 22 утакмице и ниједну састав Ненада Лалатовићаније изгубио.

Али, сад му у госте стиже бранилац трофеја. И то нешто значи. Плус, не мора да тријумфује, “игра” му и реми, па и сваки пораз од гола разлике уз бар један постигнут. Зато…

“Биће ова утакмица много другачија од сваке претходне, али смо изузетно мотивисани. Из више разлога. Прво, Партизану је ово један од сусрета сезоне, желимо да се пласирамо у финале и сачувамо трофеј у Хумској. Друго, терен у Нишу је лош, временски услови нису најбољи, због чега ћемо морати да будемо максимално концентрисани да бисмо спровели договор из свлачионице“, преноси у разговору за МОЗЗАРТ Спорт атмосферу из табора Парног ваљка штопер Страхиња Павловић.

Партизан ће вечерас (20 часова, ТВ Аренаспорт 1, ТВ О2) покушати да уђе у пето узастопно финале купа, последња три је и освојио, а чињеница која би могла да му олакша припему меча, бар са психолошког становишта, лежи у сазнању да је током викенда у Новом Саду осигурао место у квалификацијама за Лигу Европе. Опет, битно је хоће ли почети 11. Или 25. јула, што је привилегија какву доноси освајање Купа, па је јасно да је улог велики.

“У Партизану је притисак увек исти, јер се броје само трофеји. Навикли смо на висок пласман, навијачи очекују исто, тако да се сад нама свесно Куп јавља као циљ. Волели бисмо да пружимо максимум, а онда у финалу направимо корак више. Можда нам је чињеница да смо осигурали Европу дала ветар у леђа, мотив да још једном потврдимо квалитет”.

Што се састава тиче, очекује се да тренер Саво Милошевић избаци на талон све адуте од првог минута. Мада је знао у блиској прошлости да комбинује, овога пута важност меча је таква да нема простора за калкулације, па се очекује најјачи тим Партизана. Једино је из строја испао повређени Немања Николић, због чега би у маневру – иза нападача Рикарда Гомеша, чији гол је пресудио пре месец дана – требало да дејствује Данило Пантић, а по боковима Зоран Тошић и Горан Закарић. Уз ограду да је могуће да у последње време све кориснији Ђорђе Ивановић ускочи на позицију левог крила уместо Закарића. У одбрани, испред голмана Стојковића, очекују се Немања Р. Милетић, Валијете, Павловић и Урошевић, са задатком да спрече брзањце попут Ранђеловића, Грбића и голгетера Хаскића, који су током сезоне намучили црно-беле. На средини стандардни тандем Здјелар - Шћекић.

А ако се зна да је на свакој од последњих пет утакмица Партизан примао по гол, јасно је да у одбрани шкрипи и да је што дуже држање “нуле” први предуслов за финале.

“Стручни штаб се бави анализом ривала, сигуран сам да ће нам предочити најбоље решење како да зауставимо играче Радничког. Једно је жеља, а друго реална ситуација на терену, али даћемо све од себе. Имам поверења у све саиграче једнако. Сви су схватили важност дуела и било ко од њих да блесне биће добро зарад колектива, вишег циља”.

Иза Страхиње Павловића је 13 утакмица за први тим Партизана. Тек је закорачио на велику сцену, а има шансу да сезону, уз све тимске турбуленције, заврши првим пехаром у каријери. Наравно, најпре мора да се прође Раднички, а затим да се опет врати у Ниш и у вероватно још једном окршају са Црвеном звездом, појури трофеј.

“Мој први сан се испунио уласком у први тим, други играњем вечитог дербија, али то су само два степеника ка ономе чему се у Партизану од малена учимо, а то су трофеји. Био бих срећан да одиграмо добро, пласирамо се у завршницу такмичења, па да идемо даље. Хајде прво да скочимо, а тек онда кажемо хоп”, опрезан је млади дефанзивац Партизана, који 24. маја постаје пунолетан.

Само дан раније на програму је финале Купа Србије. Последња утакмица у нашем фудбалу ове сезоне. Да ли са Партизаном као актером?

РАДНИЧКИ НИШ – ПАРТИЗАН (20.00, ТВ Арена 1, ТВ 02)

Стадион: Чаир
Судија: Лазар Лукић

Раднички (4-2-3-1): Ристић – Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић – Дринчић, Бондаренко – Стојановић, Ранђеловић, Грбић – Хаскић.
Партизан (4-2-3-1): Стојковић - Н. Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Урошевић - Шћекић, Здјелар - Тошић, Пантић, Закарић - Рикардо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар