Kup: Prva od dvije utakmice sezone...

Radnički brani Čair, Partizan gol prednosti. . .  Partizan ide u Niš (20 časova, TV Arenasport 1, O2) s namerom da se na stadion Radničkog vrati za osam dana, Strahinja Pavlović veliki optimista.

Fudbal 15.05.2019 | 16:10
Kup: Prva od dvije utakmice sezone...
Pre dve godine išao je u Niš po jedan trofej, sad stiže da prokrči stazu ka drugom. Manje vrednom, međutim, imajući u vidu okolnosti u i oko kluba bitnom po više osnova. Partizan će na jugu države pokušati da odbrani prednost iz prvog duela polufinala Kupa Srbije i utaba put ka povratku na Čair već za osam dana, da na njemu, u poslednjoj utakmici sezone, podigne pehar.

Da bi došao u poziciju da se za njega bori moraće najpre da eliminiše Radnički. Domaćin je žestoko motivisan, pogotovo zbog činjenice da se na njegovom stadionu igra finale, odavno je objavio da ga zanima da osvoji takmičenje, međutim, prednost stečena 17. aprila daje veće šanse crno-belima. Imaju 1:0, veruju da će to biti dovoljno da na jednom od najtežih gostovanja u zemlji opet podignu ruke u znak slavlja.

Kao onda kad je za komandama sedeo Marko Nikolić...

U međuvremenu je na istom terenu poražen pod palicom Miroslava Đukića (0:1), igrao nerešeno saZoranom Mirkovićem u ulozi šefa struke (2:2), nije se proslavio ni Savo Milošević u borbi za bodove (1:3), ali sad je Partizan u zaletu, iza njega su tri pobede, pa Beograđani veruju da je došlo vreme da opet pokore Čair. Na niškom stadionu ove sezone igrane su 22 utakmice i nijednu sastav Nenada Lalatovićanije izgubio.

Ali, sad mu u goste stiže branilac trofeja. I to nešto znači. Plus, ne mora da trijumfuje, “igra” mu i remi, pa i svaki poraz od gola razlike uz bar jedan postignut. Zato…

“Biće ova utakmica mnogo drugačija od svake prethodne, ali smo izuzetno motivisani. Iz više razloga. Prvo, Partizanu je ovo jedan od susreta sezone, želimo da se plasiramo u finale i sačuvamo trofej u Humskoj. Drugo, teren u Nišu je loš, vremenski uslovi nisu najbolji, zbog čega ćemo morati da budemo maksimalno koncentrisani da bismo sproveli dogovor iz svlačionice“, prenosi u razgovoru za MOZZART Sport atmosferu iz tabora Parnog valjka štoper Strahinja Pavlović.

Partizan će večeras (20 časova, TV Arenasport 1, TV O2) pokušati da uđe u peto uzastopno finale kupa, poslednja tri je i osvojio, a činjenica koja bi mogla da mu olakša pripemu meča, bar sa psihološkog stanovišta, leži u saznanju da je tokom vikenda u Novom Sadu osigurao mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Opet, bitno je hoće li početi 11. Ili 25. jula, što je privilegija kakvu donosi osvajanje Kupa, pa je jasno da je ulog veliki.

“U Partizanu je pritisak uvek isti, jer se broje samo trofeji. Navikli smo na visok plasman, navijači očekuju isto, tako da se sad nama svesno Kup javlja kao cilj. Voleli bismo da pružimo maksimum, a onda u finalu napravimo korak više. Možda nam je činjenica da smo osigurali Evropu dala vetar u leđa, motiv da još jednom potvrdimo kvalitet”.

Što se sastava tiče, očekuje se da trener Savo Milošević izbaci na talon sve adute od prvog minuta. Mada je znao u bliskoj prošlosti da kombinuje, ovoga puta važnost meča je takva da nema prostora za kalkulacije, pa se očekuje najjači tim Partizana. Jedino je iz stroja ispao povređeni Nemanja Nikolić, zbog čega bi u manevru – iza napadača Rikarda Gomeša, čiji gol je presudio pre mesec dana – trebalo da dejstvuje Danilo Pantić, a po bokovima Zoran Tošić i Goran Zakarić. Uz ogradu da je moguće da u poslednje vreme sve korisniji Đorđe Ivanović uskoči na poziciju levog krila umesto Zakarića. U odbrani, ispred golmana Stojkovića, očekuju se Nemanja R. Miletić, Valijete, Pavlović i Urošević, sa zadatkom da spreče brzanjce poput Ranđelovića, Grbića i golgetera Haskića, koji su tokom sezone namučili crno-bele. Na sredini standardni tandem Zdjelar - Šćekić.

A ako se zna da je na svakoj od poslednjih pet utakmica Partizan primao po gol, jasno je da u odbrani škripi i da je što duže držanje “nule” prvi preduslov za finale.

“Stručni štab se bavi analizom rivala, siguran sam da će nam predočiti najbolje rešenje kako da zaustavimo igrače Radničkog. Jedno je želja, a drugo realna situacija na terenu, ali daćemo sve od sebe. Imam poverenja u sve saigrače jednako. Svi su shvatili važnost duela i bilo ko od njih da blesne biće dobro zarad kolektiva, višeg cilja”.

Iza Strahinje Pavlovića je 13 utakmica za prvi tim Partizana. Tek je zakoračio na veliku scenu, a ima šansu da sezonu, uz sve timske turbulencije, završi prvim peharom u karijeri. Naravno, najpre mora da se prođe Radnički, a zatim da se opet vrati u Niš i u verovatno još jednom okršaju sa Crvenom zvezdom, pojuri trofej.

“Moj prvi san se ispunio ulaskom u prvi tim, drugi igranjem večitog derbija, ali to su samo dva stepenika ka onome čemu se u Partizanu od malena učimo, a to su trofeji. Bio bih srećan da odigramo dobro, plasiramo se u završnicu takmičenja, pa da idemo dalje. Hajde prvo da skočimo, a tek onda kažemo hop”, oprezan je mladi defanzivac Partizana, koji 24. maja postaje punoletan.

Samo dan ranije na programu je finale Kupa Srbije. Poslednja utakmica u našem fudbalu ove sezone. Da li sa Partizanom kao akterom?

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN (20.00, TV Arena 1, TV 02)

Stadion: Čair
Sudija: Lazar Lukić

Radnički (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Drinčić, Bondarenko – Stojanović, Ranđelović, Grbić – Haskić.
Partizan (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Pantić, Zakarić - Rikardo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar